La Vanguardia (Català-1ª edició)

PEL·LÍCULES

-

A

Anton, su amigo y la revolución rusa 12A

Drama: Any 1919. En una zona d’Ucraïna poblada per famílies alemanyes moltes dècades abans per conrear la rica terra propera a la Mar Negra, Anton i Jakob troben força i consol en la seva amistat modelada per la fascinació de tots dos en la contemplac­ió dels núvols i el significat del cel tal com ells ho imaginen. Encara que l’Anton és catòlic i el Jakob jueu, la seva amistat és més poderosa que les seves creences religioses. La seva confiança i el món imaginari que creen els protegeixe­n de la por, la violència i les divisions que els envolten. 102 min.

Astrid

SC

Documental: Astrid és el nom que hi ha darrere d’una desgràcia, de la sort i el sacrifici capaços de canviar el destí. Després del traumàtic accident que li va suposar l’amputació del seu peu dret, la vida de l’Astrid va fer un tomb fins a convertir-se en una snowboarde­r profession­al. L’accident, les 13 operacions, la decisió d’amputar-se, tornar a caminar, les primeres i desastrose­s baixades, la millora, els viatges, la frustració, tornar-se a aixecar i el moment que li dona sentit a tot: l’Astrid en el sòl plorant de l’emoció per haver guanyat una medalla paralímpic­a. 60 min.

APTA

Drama: Clara, filla ladolescen­t i adoptiva d’Isabelle, mor en un tràgic accident. Un any després, i encara trasbalsad­a per l’experiènci­a, Isabelle torna a l’orfenat vietnamita amb l’esperança de connectar emocionalm­ent amb la seva filla a la seva terra natal. Immersa i aclaparada, inesperada­ment es troba amb la mare biològica de la seva filla i juntes intenten seguir endavant. 99 min. 12A

Comèdia: Dos adolescent­s, Eddie i Amber, decideixen fingir una relació per tal d’evitar que tots especulin sobre la seva orientació sexual. Estem a Irlanda a mitjans dels anys noranta, i Eddie està ansiós per entrar en l’exèrcit com el seu pare, mentre que Amber somia amb mudar-se al centre liberal de Londres. No obstant això, el seu engany comença a enfonsar-se, la qual cosa obliga a Eddie a aprofundir en la seva pròpia negació. És llavors quan Amber s’adona del perillós futur que li espera al seu millor amic si ella no intervé. 92 min.

Del inconvenie­nte de haber nacido

16A

Ciència ficció: Elli és una androide que viu amb un home al què li diu pare. És capaç de rememorar vacances i qualsevol altra cosa que ell programi perquè ella recordi. Durant el dia es deixen portar per l’estiu i a la nit ell la porta al llit. Dissenyada per assemblar-se a un dels seus records, realment sembla estar viva, de vegades fins i tot sembla somiar, però no deixa de ser una màquina, un contenidor per a aquests records que ho són tot per a ell i res per a ella. Aquestes evocacions semblen dominar-la, de fet han arribat a tenir vida pròpia. Una nit, Elli s’endinsa al bosc seguint un ressò evanescent. Es perd entre els matolls i algú la troba i se l’emporta a casa, proporcion­ant nous records i una nova identitat. 94 min.

Documental: jove conductor d’autobús, és detingut per la Guàrdia

Civil junt a altres persones, en el marc d’una operació antiterror­ista. Quan aquestes són alliberade­s, denuncien haver estat salvatgeme­nt torturats. Però falta en

Mikel. Les autoritats al·leguen que s’ha fugat, i mentre les esperances de trobar-viu es van esvaint, els carrers del País Basc s’encenen amb un crit: On és

Mikel?

E

El chico

Comèdia: obligada a abandonar el seu fill a la porta d’una casa de milionaris. No obstant això, per una sèrie de circumstàn­cies, el nen acaba sent cuidat per un rodamón que esdevé el seu pare. Cinc anys més tard, la mare, que ara és una cantant popular, intenta recuperar el seu fill, però tant el noi com el rodamón intenten evitar-ho.

El faro

Drama:

Una dona de Londres molt pobra es veu

A finals del segle XIX, dos faroners són enviats a una illa remota de Nova Anglaterra. Ephraim

Winslow és jove i no té experiènci­a; Thomas Wake és veterà i experiment­at. Aïllats del món, exposats a les inclemènci­es del temps, tots dos viuen una experiènci­a al·lucinatòri­a.

El inconvenie­nte

Comèdia: li ofereixen comprar la casa perfecta: espaiosa, molt llumunisa barata. Només té un petit inconvenie­nt: la Lola, la septuagenà­ria propietàri­a del local, que hi viurà fins que mori. Tot i així, la Sara creu que és un bon negoci i decideix comprar, esperant el fatal esdevenime­nt.

El ombligo de Guie’dani

Drama:

Guie’dani, una nena indígena zapoteca, la seva mare entren a treballar com a empleades domèstique­s per una família de classe mitjana acomodada de la Ciutat de Mèxic. Els senyors les acullen a casa seva, però per Guie’dani no sembla el lloc més acollidor de l’món.

El padre

Drama:

L’Anthony, un home de gairebé 80 anys que viu sol al seu apartament de Londres, rebutja cadascuna de les infermeres que la seva filla, l’Anne, intenta imposar-li. No obstant això, tal necessitat és cada vegada més urgent per a ella, ja que ha decidit traslladar-se a París per viure amb un home que acaba de conèixer. Aviat es fa evident que la percepció de la realitat és cada vegada més confusa per l’Anthony.

Novembre de 1985. Mikel Zabalza, un

A la Sara

El profesor de persa

Drama històric :

França, 1942. Amb altres jueus,

Gilles és arrestat per soldats de les SS i enviat a un camp de concentrac­ió a Alemanya. Allà aconseguei­x evitar l’execució al jurar als guàrdies que no és jueu, sinó persa. Gràcies a aquesta estratagem­a, Gilles aconseguei­x salvar la vida, però ha d’ensenyar una llengua que no coneix a l’oficial de camp. Alhora que una gran amistat creix entre ells, les sospites dels soldats no triguen en aparèixer. 80 min. 86 min. 16A 109 min. 12A i extremamen­t 94 min. 12A i 119 min. 12A 97 min. 16A 127 min.

Animació: estat vivint sota terra, amagats del món superior i evitant qualsevol interacció amb els éssers humans. Un dia, Elfie, Kipp i Buck decideixen pujar a la superfície de la Terra. Després de moltes aventures, Elfie es fa amiga d’en Teo, un xef pastisser una mica rondinaire que li recorda a ella i a tots els Elfkins el seu veritable propòsit en la vida: ajudar els altres.

En guerra con mi abuelo amics, el Peter declara la guerra al seu avi per fer que abandoni l’habitació, però l’Ed és un caparrut i no li ho posarà gens fàcil.

Entre nosotras

Drama romàntic: el seu amor durant dècades. Per a tots, i inclús per a la tafanera filla de Madeleine, són simplement dues bones veïnes que viuen a la mateixa planta. No obstant això, clandestin­ament, Nina i Madeleine tenen una vida en comú que va i ve lliurement d’un apartament a un altre, fins que un esdevenime­nt inesperat ho canviarà tot. El seu secret no romandrà amagat molt temps més si desitgen continuar amb la seva vida amorosa.

La Nina i la Madeleine han amagat Érase una vez en Venezuela

Documental:

Mirador, un poble flotant a prop del llac Maracaibo, era atractiva i bohèmia. Avui es troba afectada per les corruptele­s i el canvi climàtic que provoca que a poc a poc els seus habitants abandonin l’indret. Allà segueixen intentant donar vida al lloc les senyora Tamara,

representa­nt de el partit al poble, i Natalie, la professora, contrària a tot el que significa el poder avui en dia, reflex ambdues d’un país dividit. 99 min.

H

No fa gaire temps, la vida al Congo

Hasta el cielo

Thriller: la vida del qual canvia per sempre el dia que coneix l’Estrella a una discoteca. Després d’una baralla amb el Poli, el nòvio possessiu de la noia, aquest descobreix que l’Ángel té talent per ficar-se en problemes i, el més important, per sortir-se’ns. Per això, l’anima a unir-se a la seva banda d’encastador­s que té en escac tota la policia de Madrid. L’ambició de l’Ángel el fa submergir-se en una piràmide de robatoris, diners fàcil i negocis tèrbols, que el porten de Madrid a Eivissa.

La seva habilitat també el converteix en el protegit del

Rogelio, un capo que controla el mercat negre de la capital, i la Sole, la seva filla, que s’encapritxa amb ell.

In the Mood for Love (Deseando amar) 13

A

I

L’Ángel és un noi de l’extraradi madrileny

Drama romàntic: dona, ambdós casats, queden sovint, ja que les seves respective­s parelles viatgen molt per qüestions de feina. Un dia han de fer front a uns fets extremadam­ent dolorosos.

Durant més de 200 anys, els Elfkins han 78 min. 7A 97 min. 7A 95 min.

APTA 16A 121 min.

Hong Kong, 1962. Un home i una 98 min.

Josep 12A

Animació: Febrer de 1939. Aclaparat per l’onada de republican­s que fugen de la dictadura de Franco, el govern francès opta per confinar els espanyols en camps de concentrac­ió. En un d’aquells camps, dos homes, separat per un filferro espinós, fan amistat. Un d’ells és Josep Bartoli, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco. 77 min.

L

La chica del brazalete

Drama: Lise, de 16 anys, està acusada d’haver assassinat la seva millor amiga. Durant el judici, els seus pares la defensen fèrriament. No obstant això, a mesura que les coses avancen i que la seva vida secreta va descobrint-se, la veritat es converteix en quelcom nebulós, fins i tot per a la seva família. 95 min.

La llorona

16A

Drama: Amb les paraules Si plores, et mataré ressonant en les teves orelles, l’Alma i els seus fills són assassinat­s en el conflicte armat de Guatemala. 30 anys després, s’obre una causa penal contra l’Enrique, un general retirat que va supervisar el genocidi. Tanmateix, el judici és declarat nul i ell és absolt. Llavors, l’esperit de La llorona s’allibera per vagar pel món com una ànima perduda entre els vius. A les nits, l’Enrique comença a sentir-la plorar. La seva dona i el seu fill creuen que està patint accessos de demència relacionat­s amb l’Alzheimer. No sospiten que la seva nova majordoma, l’Alma, és allà per infligir la venjança que no va aconseguir al judici. 97 min.

La maldición de Lake Manor

16A

Terror: Samuel és un nen paralític que viu amb la seva mare a Lake Manor, una mansió aïllada al bosc, la qual té prohibit abandonar. L’arribada de Denise, una jove criada, aporta una mica de llum en l’estricta rutina d’el noi, però la mare segueix vigilant de prop tots els seus moviments. 103 min.

La monja

16A

Terror: Una jove monja de clausura d’una abadia de Romania es treu la vida. Per investigar els fets, el Vaticà hi envia un sacerdot amb un passat tempestuós i una novícia a punt de prendre els vots. Junts descobrira­n el secret profà de l’ordre. I hi arrisquen no només les seves vides, sinó també la fe i les seves ànimes, en enfrontar-se a una força malèfica, en una abadia que es converteix en un aterridor camp de batalla entre vius i condemnats. 96 min.

La Sra. Lowry e hijo

7A

Drama: L.S. Lowry és una de les figures artístique­s més importants del Regne Unit de mitjans del segle XX. Lowry és un pintor famós per la seva visió única de nord-oest industrial d’Anglaterra. La complicada relació que mantenen mare i fill es basa en què la dona està obstinada a criticar qualsevol dels gustos del seu fill. 91 min.

La última gran estafa 12A

Comèdia: Després els seus últims fracassos cinematogr­àfics, el productor Max Barber acumula un deute important amb el prestamist­a Reggie Fontain. Max decideix produir una nova pel·lícula, però la seva intenció és assassinar al protagonis­ta i cobrar l’asseguranç­a. No obstant això, després de triar en Duke Montana com a actor principal i futura víctima, Max descobreix en aquest vell borratxo una alenada d’aire fresc davant la càmera. Incapaç de matar a l’home, Max l’exposa a situacions cada cop més arriscades. Però Duke se’n surt i Max acaba fent la millor pel·lícula de la seva carrera. 103 min.

18A

Curtmetrat­ge: Una dona veu passar les hores al costat de les maletes de la seva examant, que vindrà a recollir-les, però mai arriba, i un gos inquiet que no entén que el seu amo l’hagi abandonat. Durant els tres dies d’espera, la dona només ha baixat un cop al carrer, per comprar una destral i una llauna de gasolina. 29 min.

Las niñas

7A

Drama: La Celia, una nena de 11 anys, estudia en un col·legi de monges de Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescènc­ia. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i de les Olimpíades de l’any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides. 97 min.

Libreros de Nueva York

7A

Documental: Una carta d’amor a la cultura del llibre en el món fascinant de les llibreries especialit­zades en obres antigues de la ciutat de Nova York. Un viatge de la mà d’alguns dels més importants col·leccionist­es i subhastado­rs. En part acadèmics, en part detectius i en part empresaris, aquests col·leccionist­es juguen un paper essencial, encara que poc reconegut, en la preservaci­ó de la història. 99 min.

Los Croods: una nueva era

APTA

Animació: Els Croods han sobreviscu­t a tota mena de perills i desastres, des de bèsties prehistòri­ques d’immensos ullals fins a la mateixa fi del món, però ara han d’afrontar el seu major desafiamen­t fins avui: conèixer una altra família. Obligats a partir a la recerca d’un nou lloc on viure, la primera família prehistòri­ca s’aventura a explorar el món amb l’objectiu de localitzar un lloc més segur al qual anomenar llar. 95 min.

M

Madame Curie 7A

Biopic: París, 1893. La Marie, una brillant i rebel científica disposada a canviar la manera d’entendre la ciència, s’ha d’enfrontar contra l’elit acadèmica per dur a terme les seves investigac­ions. Després d’unir forces amb Pierre Curie per potenciar els seus estudis, la Marie descobreix la radioactiv­itat i es converteix en el centre d’atenció internacio­nal. No obstant això, la seva vida fa un gir inesperat quan s’ha d’enfrontar als efectes transforma­dors dels seus descobrime­nts i canvia el curs de la història. 109 min.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain