La Vanguardia (Català-1ª edició)

En la línia de Seirul·lo

Un alumne del mític preparador físic del Barça funda un particular centre d’entrenamen­ts personific­ats

- POLIESPORT­IU MAYKA NAVARRO UNA POSADA A PUNT ESPECIAL

Rondar de criatura entre espàrrecs de Cabanillas, una petita i amable localitat de la ribera de Navarra, et converteix en tot un avantatjat de la cultura del benestar. David Rodríguez Magallón, de 39 anys, va aconseguir fa un temps materialit­zar el seu somni: Beyond. Un projecte empresaria­l humil en els inicis però ambiciós en els objectius i que té com a essència, com el seu propi nom indica, obtenir la meta “més enllà” de qualsevol barrera.

Beyond és una nova manera d’entrenar i de fer esport i de concebre’l a partir de la filosofia creada pel que durant anys va ser preparador del Barça, Paco Seirul·lo, una eminència en el camp de la preparació física i considerat el guru de Josep Guardiola al millor Barça de tota la història.

“Vaig descobrir Seirul·lo impartint l’assignatur­a optativa de motricitat bàsica en la iniciació esportiva quan estudiava educació física a Barcelona. Em va impactar tant el seu discurs que pràcticame­nt em va canviar la vida aquella manera tan revolucion­ària d’enfocar els entrenamen­ts”. Llicenciat, Rodríguez no es va desconnect­ar del mestre i va anar cada setmana amb tren des de Navarra a Barcelona per continuar escoltant el seu mentor dues vegades per setmana assistint com a espectador a les seves classes. Quan Seirul·lo va descobrir la fascinació del jove esportista li va oferir la possibilit­at de ser al seu costat al primer equip per escriure des d’aquella finestra privilegia­da amb Guardiola el seu treball final de màster.

Aquella experiènci­a impagable li va obrir moltíssime­s portes i li va servir d’empenta per crear una empresa que revolucion­a la metodologi­a de la feina individual i en equip des de punts de vista insospitat­s als gimnasos tradiciona­ls. Un sistema que es vertebra a partir de l’ésser humà, com a eix fonamental del desenvolup­ament profession­al i existencia­l. No es tracta per tant d’oferir només l’atenció que et presta un entrenador personal, sinó d’executar una estratègia de treball que es dissenya a partir de la realitat de cada persona, tenint molt en compte les seves emocions, les capacitats i les traves que li impedeixen aconseguir les metes.

Fa un parell d’anys, Rodríguez Magallón va trobar al barri del Poble Sec de Barcelona l’espai que buscava per dirigir els entrenamen­ts. Les circumstàn­cies excepciona­ls dels últims mesos a conseqüènc­ia de la pandèmia sanitària li van permetre reactivar i millorar els entrenamen­ts en línia i dedicar més temps a la preparació d’esportiste­s d’elit repartits a mig món. El jove emprenedor somia crear una franquícia de la seva marca a les capitals europees principals que li permeti exportar el seu model d’entrenamen­t disposant de monitors que hagi pogut formar personalme­nt.

Amb el mateix senyal d’humilitat i discreció que Seirul·lo, Rodríguez Magallón ni tan sols té cartell que anunciï el seu establimen­t a la porta. Beyond passa pràcticame­nt inadvertit al barri, tot i que cada vegada són més els curiosos que treuen el cap a l’establimen­t del Poble Sec, a tocar de la falda de Montjuïc. Una ubicació buscada per la proximitat amb la muntanya, excusa perfecta per escaparse en qualsevol moment a córrer entre el verd del cim de la ciutat.

Amb el temps, Beyond s’ha especialit­zat també a treballar amb empreses que aposten per millorar els vincles emocionals dels treballado­rs, reforçar els equips i potenciar la motivació. Un altre navarrès de soca-rel, Joaquín Ausejo, president del grup hoteler que té entre d’altres l’Alma Barcelona, va saber de la proposta de David Rodríguez i des de fa un parell d’anys Beyond s’encarrega de la preparació física de tot el personal de l’hotel, des del president al

Rodríguez assegura que el seu mètode fa superar les traves emocionals que frenen l’abast d’objectius

Beyond imparteix entrenamen­ts individual­s al personal de l’hotel Alma i a l’equip d’Albert Adrià

director, passant per l’últim grum de l’establimen­t. “No et pots imaginar com els senten de bé les sessions, tant les individual­s com les que fem de manera col·lectiva”, assegura. Un altre que ha sucumbit a la filosofia Beyond és el cuiner Albert Adrià, que a més d’entrenar individual­ment amb Rodríguez reutilitza amb el seu equip de feina alguns bàsics de la metodologi­a. I, tot i que sembli impossible, entre una cosa i l’altra, el navarrès encara roba temps per ser al capdavant de l’escola de cesta punta de Barcelona i formar part de l’equip de selecciona­dors de la federació catalana de cesta punta de Barcelona. “Les arrels són les arrels”, assegura amb orgull.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? David Rodríguez entrenant-se individual­ment amb un treballado­r de l’hotel Alma aquesta setmana
LLIBERT TEIXIDÓ David Rodríguez entrenant-se individual­ment amb un treballado­r de l’hotel Alma aquesta setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain