La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalunya en el focus

Lola Market es reforça a la comunitat on més creix la venda en línia

- PILAR BLÁZQUEZ

El confinamen­t de març va disparar la compra d’alimentaci­ó en línia com mai abans fins aquell moment. El gran dubte del sector des de llavors ha estat fins a quin punt aquesta demanda es consolidar­ia. Quan està a punt de fer un any de l’inici de la pandèmia es van veient algunes tendències. La consultora Kantar assegura que la quota de mercat de la compra d’aliments frescos en línia està en un 2,6%, davant l’1,8% d’abans de la pandèmia, i arriba a un 3,7% si s’hi inclou tota l’alimentaci­ó.

La tendència és més potent a Catalunya. Ho han identifica­t a la plataforma Lola Market, que ha reforçat l’aposta per aquest mercat. “Als pics del març i l’abril la demanda va créixer més d’un 400% a tot Espanya. Ara la mitjana és un 50% per sobre del nivell del 2019 a Espanya, però a Catalunya aquesta mitjana al nostre web comercial és del 100%”, assegura Luis Pérez del Val, conseller delegat i fundador de Lola Market.

Lola Market és un súper en línia especialit­zat en alimentaci­ó que va néixer el 2015 amb un concepte una mica diferent del dels seus competidor­s. Mentre d’altres ofereixen portar a casa els productes d’un únic establimen­t, Lola Market és multibotig­a. Tenen acords amb Dia, Lidl, Carrefour, Alcampo i Caprabo, però també amb grups més petits com La Sirena i fins i tot amb mercats tradiciona­ls com La Boqueria o El Ninot a Barcelona.

Des dels inicis el compromís sempre va ser el lliurament en una hora, o, en cas que el client ho

El comerç electrònic d’alimentaci­ó va facturar 20 milions el 2020 i diu que és líder espanyol del sector

sol·liciti, a l’hora exacta del dia que li vagi bé. “El client guanya, perquè ajusta el temps d’espera. Però també som molt atractius per a les botigues, ja que els estalviem que un treballado­r hagi de fer la comanda. Tenim la figura de l’assessor de compres, que recull els productes sol·licitats pel client i a més està sempre a la seva disposició. Li pots trucar si se t’ha oblidat demanar alguna cosa, per exemple. És una personalit­zació del servei que no ofereix cap altre servei d’alimentaci­ó a domicili i per al súper, un estalvi important en el servei en línia”, assegura el fundador de Lola Market. És precisamen­t aquest servei de compradors personals el que reforçaran a Catalunya els primers mesos d’aquest any. “Tenim previst incrementa­r un 30% la contractac­ió d’assessors de compres una vegada constatat un increment estable de la demanda”, assegura Pérez del Val. La contractac­ió no serà directa, ja que Lola Market externalit­za aquest servei a través de companyies com Seur i d’altres de semblants, però descarta els serveis de riders autònoms.

Des de la companyia expliquen que “en l’actualitat són el segon comerç electrònic d’alimentaci­ó d’Espanya i el primer especialit­zat només en alimentaci­ó, ja que Amazon, que està al davant, ofereix molt més que alimentaci­ó”. Segons la seva informació, superen Del Súper i Ulabox. El sector és bastant reticent a facilitar les dades de volum de facturació. Impossible saber les d’Amazon. Però Lola Market ara trenca aquesta tendència i, per primera vegada des que es va crear, ofereix la dada. El 2020 va facturar 20 milions d’euros.

 ?? LOLA MARKET ?? Luis Pérez del Val, fundador i conseller delegat de Lola Market
LOLA MARKET Luis Pérez del Val, fundador i conseller delegat de Lola Market

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain