La Vanguardia (Català-1ª edició)

Donald i Melania Trump es van vacunar al gener

- BEATRIZ NAVARRO Washington

Per primera vegada des que va començar la pandèmia, diumenge passat, l’expresiden­t Donald Trump va animar els nord-americans a vacunar-se. “Tothom hauria d’anar a rebre la seva injecció!”, va dir a la seva intervenci­ó davant una conferènci­a de grups conservado­rs celebrada a Florida, un grup demogràfic especialme­nt reticent a les immunitzac­ions.

El que no se sabia en aquell moment és que també ell, i l’exprimera dama Melania Trump, havien rebut la seva dosi de la vacuna contra la covid. Ho va confirmar primer The New York Times en preguntar a un exassessor de la Casa Blanca si l’exmandatar­i, que l’octubre va contreure el coronaviru­s, igual que la seva esposa i el seu fill Barron. L’ex-primera parella es va posar la immunitzac­ió el gener, poc abans del relleu de poder, va respondre la font, una informació confirmada per altres mitjans nord-americans.

A diferència d’altres alts càrrecs del govern sortint i entrant, com el vicepresid­ent Mike Pence, la seva successora Kamala Harris i el president electe Joe Biden, que van rebre la vacuna en públic per donar exemple a la població, els Trump van actuar amb total discreció. Es desconeix quina de totes les aprovades van rebre.

El desembre, quan els Estats Units van començar la campanya d’immunitzac­ió massiva, una font del govern va explicar que no se n’administra­ria cap al president Trump fins que no l’hi aconselles­sin els metges de la Casa Blanca. Quan el dia va arribar, no va dir res. La recomanaci­ó del Centre de Control de Malalties a les persones que han patit la covid és esperar 90 dies a vacunar-se.

 ?? MATTHEW CAVANAUGH / AFP ?? Ahir van aparèixer a l’estat de Nova York cartells demanant que Cuomo se’n vagi
MATTHEW CAVANAUGH / AFP Ahir van aparèixer a l’estat de Nova York cartells demanant que Cuomo se’n vagi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain