La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Zarzuela es distancia de la vacunació d’Elena i Cristina als Emirats

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

Ni la infanta Elena ni la infanta Cristina formen part de la família reial, i les seves actuacions no concerneix­en la Casa del Rei. Va ser la resposta amb què ahir a la nit fonts oficials del palau de la Zarzuela es van desmarcar de la informació apareguda a ElConfiden­cial.com que afirmava que les germanes del Rei havien rebut la vacuna contra la covid durant la seva estada a Abu Dhabi, on han viatjat en diverses vegades per visitar el seu pare.

La Zarzuela va recordar que tant el Rei com la Reina, la princesa Elionor i la infanta Sofia rebran la vacuna d’acord amb el calendari de grups marcat per la Comunitat de Madrid, territori on tenen fixat el domicili. Tampoc la reina Sofia, de 82 anys, no ha rebut encara la vacuna, i la rebrà, igualment, quan es programi el grup d’edat a què pertany.

Les infantes Elena i Cristina han anat diverses vegades als Emirats Àrabs per visitar el seu pare, que s’està a Abu Dhabi des que el 3 d’agost va abandonar Espanya. Es té constància de la seva presència amb el rei Joan Carles la primera setmana de gener, una estada que es va prolongar més del previst a causa de la impossibil­itat de tornar a Madrid

pel tancament de l’aeroport de Barajas, afectat per la tempesta Filomena. Algunes fonts assenyalen que totes dues van tornar als Emirats durant el mes de febrer, cosa que els hauria permès rebre la segona dosi de la vacuna.

El rei Joan Carles, d’acord amb persones del seu entorn, sí que podria haver rebut la vacuna per la condició de persona de risc per l’edat, 83 anys, i el seu estat físic. La confirmaci­ó que les infantes Elena i Cristina han rebut la vacuna no ha pogut ser verificada.

La infanta Cristina, de 55 anys, com a resident a Suïssa, no estaria obligada a seguir el calendari de la sanitat espanyola, però sí la infanta Elena (57), que viu a Madrid. Qui ha rebut la vacuna ha estat Iñaki Urdangarin, com altres interns en presons espanyoles.

Les últimes setmanes la Unió dels Emirats Àrabs ha aparegut com un dels països on és possible rebre la vacuna previ pagament. Algunes agències de viatges de peregrinac­ió sanitària ofereixen la possibilit­at d’una estada de tres setmanes a Abu Dhabi o Dubai en què, entre la primera i la segona dosi de la vacuna, s’ofereix als visitants la possibilit­at de gaudir d’un recorregut turístic per la zona i estada en un hotel de luxe.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain