La Vanguardia (Català-1ª edició)

Declaren davant del jutge vuit detinguts per haver calat foc al furgó de la Guàrdia Urbana

- REDACCIÓ

Els Mossos van posar ahir a disposició judicial vuit detinguts en els aldarulls de dissabte a la nit a Barcelona, als quals atribueixe­n un delicte de pertinença a grup criminal i un altre de temptativa d’homicidi per haver calat foc a un furgó de la Guàrdia Urbana on hi havia un agent, així com desordres públics i danys en entitats bancàries, comerços i mobiliari urbà.

Es tracta de cinc homes i tres dones

–sis italians, un francès i un català, tots majors d’edat– que van actuar conjuntame­nt i amb un grau de violència molt elevat. En total, es van fer tretze detencions, però les vuit persones que ahir a la nit eren en dependènci­es judicials esperant la resolució del jutge formaven part d’un grup organitzat que va actuar de manera coordinada en la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana.

Durant les últimes mobilitzac­ions, els Mossos van detectar l’existència d’aquest grup, que actuava amb un alt nivell d’organitzac­ió: mentre que uns cometien actes vandàlics, d’altres donaven cobertura per escapar-se. Arran de la detenció i fruit de la investigac­ió, els Mossos van fer dilluns, per ordre judicial, escorcolls en unes naus industrial­s ocupades a Canet de Mar i Mataró per recollir el màxim de proves i indicis que relaciones­sin els detinguts amb els fets investigat­s i també amb la seva trajectòri­a delictiva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain