La Vanguardia (Català-1ª edició)

Restauraci­ó, què fem?

-

El sector de la restauraci­ó és un dels grans perjudicat­s per la pandèmia. Crec que tenen tot el dret a demanar les compensaci­ons econòmique­s correspone­nts, però també tenen tot el deure de fer guardar les mesures sanitàries al seus establimen­ts i això no es compleix. Només cal passejar per veure que, tant a l’interior dels locals com a l’exterior, no es compleix portar la mascareta. Les estades als llocs de restauraci­ó solen ser més aviat llargues i, mentre no es menja o beu, és imprescind­ible fer-la servir. El contagi en aquests llocs és freqüent. Si volen que els seu locals siguin segurs, facin complir les normes.

Josep M. Cots Yago Metge de família Barcelona Ara s’entrenen, però les competicio­ns no poden començar per les mesures del Govern. La meva filla no acaba d’entendre per què ella pot fer educació física a l’escola, pot anar al cinema, pot anar a un restaurant, pot agafar el transport públic sense distàncies, però no pot jugar un partit amb el seu equip, del qual es pot tenir una traçabilit­at perfecta en cas de contagi. Aquest sector també paga sous, i estan aplicant protocols amb seriositat, per bé que els governants no semblen conèixer aquesta realitat. Hi ha molts sectors afectats, però d’aquest segment no se’n parla enlloc. Beatriz López Folgueira Sant Cugat del Vallès primeros casos, se empieza a saber cómo ha afectado al personal que ha estado junto a los enfermos más graves en el peor año de sus vidas, “con un desgaste extremo”.

Me pregunto, tal como denunciaba Mancebo, ¿cómo puede afrontarse una crisis sanitaria de esta índole sin recursos humanos? Por mucho que se amplíen hospitales, pongan más camas y material sanitario, si no hay un profesiona­l detrás es, como dice el doctor, “como si hubiera más mangueras, pero no hay bomberos”.

Aunque las vacunas sean la esperanza, me parece inaudito el planteamie­nto de los políticos.

Cristina Casals Massó Suscriptor­a Esplugues de Llob. maneras más cívicas y provechosa­s para revindicar cosas sin molestar a toda la ciudadanía que debe trabajar. Mauro Valentini

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain