La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paramount+ entra demà a la guerra de l’streaming

La tornada de ‘Frasier’ i ‘Rugrats’, reclams destacats

- FRANCESC PUIG

Els històrics estudis Paramount s’afegeixen a la guerra de l’streaming. A partir d’aquest dijous la nova plataforma Paramount+ es llança als Estats Units, el Canadà i l’Amèrica Llatina. El 25 de març arribarà als països nòrdics, i a finals d’any a Austràlia. El desembarca­ment a Espanya serà “en un futur sense data concreta”, segons fonts de la companyia.

En realitat Paramount+ serà el nom amb què es coneixerà a partir d’ara la plataforma CBS All Access, que ja era operativa als Estats Units i el Canadà. Ara es rebateja per expandir-se a altres territoris, on la marca Paramount és més reconeguda. A més, la nova plataforma ampliarà els continguts i oferirà produccion­s de marques i estudis com CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeo­n i Paramount Pictures. També inclourà les ficcions de Showtime, com Dexter, Homeland o The affair.

Viacom CBS, propietàri­a de la marca, va revelar la setmana passada quina serà la seva estratègia per aconseguir un lloc en aquest mercat: llançarà les seves grans produccion­s, com ara Misión imposible 7, Top Gun: Maverick i Un lugar tranquilo 2, directamen­t per streaming 45 dies després d’estrenar-se a les sales de cinema. Amb aquesta fórmula se segueix l’estratègia d’altres estudis clàssics de Hollywood, com ara Disney, que durant la pandèmia va estrenar directamen­t en plataforma pel·lícules com Soul i Mulan. En el cas d’altres cintes, com la nova seqüela de Paranormal activity, Paramount+ les estrenarà directamen­t en exclusiva.

A més d’aquesta estratègia amb la ficció cinematogr­àfica, el nou servei de streaming ha preparat diversos reclams televisius per atreure subscripto­rs. Entre els més destacats hi ha una nova versió de la icònica sèrie Frasier (1993-2004), que va acabar sent guanyadora de cinc premis Emmy a la millor comèdia. Kelsey Grammer ja ha confirmat que es tornarà a ficar a la pell

La plataforma inclourà grans produccion­s, com ‘Misión imposible 7’, 45 dies després d’estrenar-se al cinema

del psiquiatre i locutor de ràdio Frasier Crane, però ni la plataforma ni l’actor han revelat si els coprotagon­istes David Hyde Pierce (que donava vida al seu germà Niles) o Jane Leeves (la cuidadora Daphne Moon) s’unirien a la nova versió. L’actor John Mahoney, que va interpreta­r el pare dels germans Crane, va morir el 2018.

Paramount+, que comptarà amb un catàleg de més de 30.000 episodis de sèries i 2.500 pel·lícules, també prepara una sèrie derivada de Mentes criminales; produccion­s basades en les pel·lícules clàssiques Flashdance i The italian job; una seqüela del western Yellowston­e; la sèrie Halo, basada en videojocs d’Xbox, i Girls with guns, la nova ficció televisiva de Ridley Scott.

També emprendran una nova etapa en televisió els nadons de la popular sèrie d’animació dels Estats Units Rugrats (19912004), ara en tres dimensions. Però aquesta sèrie no serà l’únic format infantil que reviurà a la plataforma. Hi ha dos projectes per recuperar Dora la explorador­a i Los padrinos mágicos amb actors de carn i ossos, mentre que la preqüela en dibuixos de Bob Esponja: la película ja està a punt per estrenar-se. Sota el nom Campamento coral, la sèrie explicarà la vida de la carismàtic­a esponja amb 10 anys mentre passa l’estiu amb els seus amics en unes colònies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain