La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’hospital del Pallars obre el camí de l’avortament farmacològ­ic al Pirineu

- JAVIER RICOU Lleida

L’hospital del Pallars (Tremp) serà el primer de tots els centres sanitaris de l’Alt Pirineu i Aran que administra­rà tractament farmacològ­ic per a la interrupci­ó voluntària de l’embaràs. L’hospital ja disposa de l’autoritzac­ió del Departamen­t de Salut per fer aquest procedimen­t –s’ha firmat una aliança amb l’Arnau de Vilanova de Lleida–, cosa que posarà fi als viatges de moltes habitants d’aquestes comarques de muntanya, que fins ara s’havien de desplaçar fins a la capital de Ponent o altres ciutats per sotmetre’s al tractament.

Salut va informar ahir que ja s’han posat en marxa els tràmits administra­tius perquè també es puguin afegir ben aviat a aquest protocol d’interrupci­ó farmacològ­ica de l’embaràs els hospitals de la Cerdanya i la Val d’Aran.

El pas que ha fet el Govern català dona resposta a una reivindica­ció històrica en aquestes comarques de muntanya, malgrat que l’anunci no inclou cap altra antiga reclamació, com la de tenir a Lleida centres sanitaris que duen a terme la interrupci­ó voluntària de l’embaràs per via quirúrgica. Per sotmetre’s a aquest tractament s’ha de sortir en aquests moments de la província.

Salut assegura que està treballant per donar també resposta a aquesta petició i que la direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) ja ha obert el procés d’autoritzac­ió perquè dues clíniques privades de Lleida practiquin aquestes intervenci­ons.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain