La Vanguardia (Català-1ª edició)

Joan Laporta

“N’estic convençut: Messi no continuarà amb ells dos”

- CARLES RUIPÉREZ

l juny i el setembre del 2005, el 2007, el 2008 i el 2009. Joan Laporta ha renovat cinc vegades Leo Messi com a president. I l’aspirant Laporta s’aferra a la seva experiènci­a per assegurar que el crac argentí l’escoltarà, cosa que dubta que faci amb els altres candidats. “Estic segur que la proposta que jo li faci l’escoltarà”. En canvi, no té tan clar que els seus rivals puguin connectar amb el capità. “Estic bastant convençut que, si guanyen els altres dos, Messi no continuarà”.

Laporta creu que el seu passat és un aval i considera que té avantatge per tractar l’argentí. “No podrem competir amb diners. Cal dir la veritat als socis. Però Messi vol continuar guanyant títols i jo, amb ell, hi tinc una relació d’afecte”, va

Erecordar, abans d’insinuar que Messi no s’avé amb Toni Freixa. “En Leo no va acabar gaire content de la teva actuació com a directiu”, li va etzibar. I ho va raonar: “Es van filtrar comentaris d’aquella directiva en què es deia que Messi era prescindib­le”.

L’exvicepres­ident va aixecar incògnites sobre el model de club que proposa Víctor Font, a qui retreu falta de lideratge. “Mentre tu feies PowerPoint­s, el Barça guanyava Champions amb el meu model”. I després va ironitzar sobre la seva insistènci­a a dir que el Barça ha d’entrar al segle XXI. “No sé quan va començar el segle a Dubai, però a la resta de planeta fa 21 anys que hi som i en aquest temps el Barça ha guanyat quatre Champions, dues sota la meva presidènci­a i la de Wembley 2011 amb l’equip que vaig deixar”, va destacar. En aquest sentit, també va dir que a Font, malgrat la seva feina, li falta pell dura. “Víctor, un PowerPoint no t’ensenya a ser president. Cal tenir fortalesa per resistir segons quines pressions al capdavant del Barça”.

A més, Laporta va criticar Font per les rectificac­ions que ha hagut de fer en l’estructura esportiva que va presentar. “No em crec que hagis treballat tant. Xavi, Jordi Cruyff i Benaiges t’han desmentit. T’has equivocat, reconeix-ho. Jo encara no he sentit dir a Xavi que va només amb el senyor Font. Ell és un actiu del Barcelona”, va sentenciar, i va qualificar el seu rival de “fariseu” per pressionar el de Terrassa. L’expresiden­t també va retreure a Font que digués que Koeman no seria el seu entrenador “encara que guanyés un triplet”.

Sobre l’Espai Barça, segons l’opinió de Laporta, “la gran decisió serà si el construïm per fases o juguem en un altre estadi –Montjuïc– un o dos anys” per accelerar les obres. La seva posició és continuar al Camp Nou, però preguntara­n als socis.

En el discurs final, Laporta va resumir que es torna a presentar amb l’objectiu de “fer que el Barça torni a ser reconegut, respectat i admirat”. I va treure pit per la seva obra: “Per molt que intenteu embrutar el millor Barça de la història, mai no deixaré d’estar orgullós del que vam fer”, va rematar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain