La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Fitxar Mbappé i Håland és possible, òbviament”

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

oni Freixa va apostar per fer pinya en el barcelonis­me davant les investigac­ions del Barçagate, va insistir que amb la seva gestió el club tindrà capacitat per fer grans fitxatges, va llançar dards a Laporta sobre el seu passat i a Font per no concretar més el seu projecte i sobre Messi i va anunciar que ell també ha parlat amb Xavi.

La qüestió inicial que es va abordar va ser la detenció de Bartomeu. “Primer de tot presumpció d’innocència, però quan es produeix en la setmana de les eleccions, sota secret de sumari i quan aquestes actuacions no les havia instat l’autoritat judicial, s’afegeixen a una sèrie d’actuacions que han perjudicat el Barça. Ja es va viure aquest tipus de performanc­e amb Sandro Rosell. Hi ha

Thagut tres presidents que han mantingut el Barça independen­t i que han patit aquest tipus d’actuacions”, va afegir. El líder de Fidels al Barça va recordar que aquest tipus d’episodis venen de lluny. “Hi va haver investigac­ions també en l’època de Laporta no només a directius, sinó també a opositors, i llavors no hi va haver el zel que hi ha hagut ara. Tot això té l’origen sempre en foc amic, la investigac­ió judicial del Barçagate parteix d’una denúncia d’un soci. Com una denúncia d’un soci va activar el cas Neymar. Del que em queixo és d’aquests interessos”, va denunciar Freixa.

Ficats en el tema esportiu, Freixa va insistir que el Barça pot aconseguir reforços importants. Sobre Mbappé i Håland, va contestar: “Òbviament que és possible portar-los, per esmentar aquests noms o d’altres de diferencia­ls. El Barça sempre ha tingut els millors jugadors”. Per Freixa,

Laporta és un candidat que crida al passat. “Jan, no t’amaguis rere els jugadors, també hi ha altres coses que vas fer, com comprar terrenys de Viladecans per 18 milions quan en valen 3, vendre patrimoni, no activar la llista d’espera d’abonats i tenir la ciutat esportiva aturada. Totes aquestes coses també les tornaràs a fer?”.

Un dels noms obligats era el de Messi. “Celebro que ara tots vulguin que continuï al Barça quan a l’estiu alguns volien que marxés de franc al City per deixar en evidència el club [amb referència a Víctor Font]”. Com que Laporta va afirmar que amb els altres candidats Messi no continuari­a, Freixa li va replicar: “No sé de què parles, Jan. Amb nosaltres Messi continuarà”. Instat a acabar la frase “si Messi se’n va el 30 de juny”, Freixa va respondre: “El Barça continuarà sent el club més gran del món”.

Després va sortir a col·lació el nom de Xavi. “Vam parlar amb ell el 26 de desembre. Un entrenador com Xavi, que està començant, ni es planteja ser en un despatx. No preveu ser general mànager”. Pel que fa a les seccions, Freixa va destapar que està treballant amb un nom molt important per a la parcel·la del bàsquet formatiu. Es va sobreenten­dre que parlava d’Aíto García Reneses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain