La Vanguardia (Català-1ª edició)

De la ventafocs a un os: el Barça rep el Fortuna

- EDURNE CONCEJO

El Barça ha passat d’enfrontar-se a un debutant (el PSV) en setzens a haver d’enfrontar-se avui a un dels ossos del sorteig a vuitens. El Fortuna Hjørring és l’equip amb més coeficient del grup dels no caps de sèrie, darrere de l’Atlètic de Madrid, a qui no es podia enfrontar perquè són de la mateixa federació. El sorteig no va ser benèvol per a les de Lluís Cortés, però van aconseguir evitar el temut viatge al Kazakhstan i afronten l’eliminatòr­ia amb optimisme. “Donarem el 100% des del minut u. Tenim molta il·lusió”, confessava Marta Torrejón en la prèvia.

El conjunt català juga l’anada dels vuitens de final a casa i és conscient que fer un bon partit aquesta tarda (16.45 h) és fonamental per anar a Dinamarca amb certa tranquil·litat. Els números avalen el conjunt de Cortés, que ha guanyat tots els partits de vuitens els últims cinc anys. Un escenari molt diferent del que ha viscut el seu rival d’avui, que només ha superat una de les nou eliminatòr­ies de vuitens que ha disputat.

El Fortuna arriba a la cita després de ser eliminat als quarts de la Copa de Dinamarca i pocs dies abans de reprendre la lliga danesa després de l’aturada hivernal que suspèn la competició entre el novembre i el març. Al contrari, el Barcelona està immers de ple en una Primera Iberdrola que lidera amb mà de ferro després de 17 triomfs en el mateix nombre de jornades. Implacable­s en atac, sumen 87 gols a la Lliga i 8 a la Champions (només ha jugat els 1/16 de final). I la seva defensa és pràcticame­nt indestruct­ible, com demostren els únics tres gols que han encaixat en 17 partits.

Malgrat el moment dolç que viu el Barcelona, l’exigència és màxima en aquests moments de la temporada, i el comprimit calendari competitiu que ha d’afrontar l’equip és un altre dels motius pels quals Cortés vol resoldre com més aviat millor aquesta eliminatòr­ia, per poder permetre’s donar descans a algunes jugadores.

I és que el Barça afronta al març els vuitens de final de la Champions, els quarts (en cas de classifica­r-se),

LLUÍS CORTÉS “Resoldre l’eliminatòr­ia al primer partit et facilitari­a donar descansos en un calendari molt carregat”

a més dels quatre partits de Lliga. “Resoldre l’eliminatòr­ia al primer partit et facilitari­a donar descansos en un calendari molt carregat”, reconeix Cortés.

Per tot això, malgrat que sembla un rival accessible, el seu tècnic no vol sorpreses: “Hem d’intentar agafar prou renda per anar a Dinamarca amb les màximes garanties possibles. Si anéssim allà amb un resultat just per jugar-nos la classifica­ció, pot ser difícil pel camp i segurament les condicions meteorològ­iques”. “No ens podem relaxar en cap moment”, assevera Cortés amb el caràcter exigent que el caracterit­za.

En la novena temporada a la Champions, el Barcelona vol traslladar l’hegemonia a casa fins a Europa, on regna l’Olympique de Lió des de fa anys. El conjunt francès, botxí de les catalanes a l’única final que han jugat (2019), ha conquerit les últimes cinc Champions de manera consecutiv­a i amb el Wolfsburg, que va eliminar al Barcelona en semifinals aquest estiu, són les grans potències en què es mira l’equip blaugrana per estar entre els millors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain