La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les Cambres reafirmen el rebuig del vandalisme

L’entitat barcelonin­a, convidada a afegir-se al manifest

- DOLORS ÁLVAREZ

Mentre creixen les adhesions al manifest “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperaci­ó” i a l’acte de protesta de demà dijous, els presidents de les 13 cambres catalanes van expressar ahir de nou el seu “rebuig sense pal·liatius” dels actes vandàlics ocorreguts en les últimes setmanes en diverses ciutats i van instar els polítics a constituir un Govern “fort i estable” a Catalunya. Una declaració que està bastant en línia amb el manifest que es llegirà en l’acte empresaria­l de dijous, al que la Cambra de Barcelona ha estat convidada a participar pel promotors de la trobada.

L’assistènci­a de la institució barcelonin­a que presideix Mònica Roca completari­a la imatge d’unitat empresaria­l que volen donar els promotors de l’acte. Encara que fa dies que s’està preparant la trobada i el manifest ja està fet, la invitació formal es va fer ahir, segons expliquen fonts de la Cambra. Avui s’espera que la institució doni la seva resposta.

De moment, la Cambra es remet al comunicat emès ahir pels presidents de les 13 cambres. “Cridem a tothom a fer front comú per centrar-nos tots en la recuperaci­ó i en aquest sentit, valorem escaients els actes programats de denúncia al vandalisme i els requerimen­ts d’ajuts directes a les empreses”, assegura el comunicat, en el que els presidents es reafirmen en la condemna al vandalisme expressada el passat dia 25 pel Consell General.

Amb la condemna al vandalisme, es recorda també que darrere de les protestes hi ha un “rerefons socioeconò­mic, que afecta a una bona part de la població, principalm­ent la joventut”, pel que es compromete­n a potenciar totes les activitats de promoció de l’activitat econòmica “perquè aquesta ajudi la realitzaci­ó humana i personal de la població i ofereixi oportunita­ts a aquesta joventut”. “Demanem a totes les persones que formen part dels plenaris camerals, incloses les organitzac­ions empresaria­ls, la seva màxima implicació, aportant les propostes que considerin necessàrie­s per a l’activitat cameral, per ser valorades pels òrgans executius i estructura­r aquelles que es considerin prioritàri­es en funció dels recursos que puguem gestionar en benefici de l’activitat econòmica”, afegeix el comunicat.

L’acte de demà començarà amb la intervenci­ó del president de Pimec, Antoni Cañete, mentre que la clausura anirà a càrrec del de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. Intervindr­an també representa­nts dels sectors més perjudicat­s, sobretot d’hostaleria i comerç. El manifest ha reunit ja una àmplia representa­ció d’aquests sectors, juntament amb els de la cultura i de les grans empreses. A les ja conegudes adhesions del Cerle d’Economia, Femcat, Barcelona Global i el Círculo Ecuestre, s’han afegit totes les entitats relacionad­es amb el comerç, entre elles Barcelona Comerç, i grans empreses com Cellnex, Agbar, Mercadona, Cirsa, Epson i Saba.

Cañete obrirà l’acte de protesta, que es clausurarà amb la intervenci­ó de Sánchez Llibre

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Manifestan­ts fan pintades durant els incidents a Barcelona
ÀLEX GARCIA Manifestan­ts fan pintades durant els incidents a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain