La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fiscalia investigar­à un tuit d’Echenique

- JOAQUÍN VERA

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha incoat diligèncie­s d’investigac­ió penal contra el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, per un tuit que va dirigir als manifestan­ts en diverses ciutats espanyoles per l’empresonam­ent del raper Pablo Hasél. L’obertura d’aquestes diligèncie­s prové d’una denúncia de la Confederac­ió Espanyola de Policia (CEP), en què es considera que Echenique “va incitar” a la violència als qui van participar en els aldarulls.

En la denúncia, a la qual ha tingut accés La Vanguardia, es concreta que el tuit del portaveu de la formació lila es va publicar a les 21.28 hores, quan “ja era de domini públic la situació de violència que estaven provocant els assistents a la concentrac­ió” a la Puerta del Sol de Madrid i a Barcelona.

Va ser llavors quan Echenique va llançar el polèmic missatge a Twitter, amb el qual va donar suport als actes de protesta –“Tot el meu suport als joves antifeixis­tes”, va escriure– i va reclamar una investigac­ió després de la “violenta mutilació de l’ull” d’una noia en els incidents a Catalunya.

Ara la Fiscalia disposa d’un màxim de sis mesos per substancia­r si es pot presentar una querella criminal per delicte d’odi davant el Tribunal Suprem o si el procedimen­t obert ha de ser arxivat sense més investigac­ions. Per la seva banda, Echenique va restar importànci­a al cas i va assegurar que la Fiscalia no l’hi ha notificat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain