La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dones sense llar pateixen més violència

- REDACCIÓ

Un 64% de les dones sense llar han patit violència al carrer, un 12% més que els homes en la mateixa situació, segons una enquesta del centre Assís de Barcelona entre les persones ateses l’any 2020.

Assís, una entitat que ajuda persones sense sostre, assenyala que “l’enquesta mostra unes dades preocupant­s del sensellari­sme femení”. Explica que “si viure al carrer suposa una amenaça real per a la vida de les persones, en el cas de les dones l’amenaça encara és més gran”.

Amb motiu del pròxim 8 de març Assís ha publicat algunes dades de l’enquesta de la realitat del sensellari­sme femení. Un 82% de les dones enquestade­s han patit violència (psicològic­a, física o sexual) al llarg de la seva vida, un 64% han patit violència de gènere i un 32% han patit violència sexual en l’edat adulta. “Els resultats assenyalen més vulnerabil­itat quan les dones són al carrer”, segons els responsabl­es del centre, que recorden que “en qualsevol delicte d’odi la misogínia es cola amb una facilitat extrema”.

A més, un 57% de les dones sense casa busquen feina i un 11% tenen un treball a temps parcial, segons mostra l’enquesta. Un 60% de les dones que ara busquen feina o treballen van exercir l’última ocupació en el sector de les cures. Aquestes dones tenen una mitjana d’ingressos de 250 euros mensuals, un 22% menys que els homes.

Un 35% de les dones ateses tenen formació profession­al o estudis universita­ris, i, d’aquestes, un 89% són dones migrades. Un 50% de les dones ateses el 2020 són d’origen espanyol, un 7% més que el 2019.

El centre Assís atén des del 2001 les necessitat­s de dones sense llar i els ofereix espais de recuperaci­ó i empoderame­nt.

L’entitat té prevista l’obertura de dos nous recursos d’habitatge per a dones sense llar durant el 2021, que se sumaran a les 25 places d’habitatge per a dones de què disposa actualment.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Ada Colau conversant amb Albert Batlle en el lliurament de medalles de la Guàrdia Urbana
ÀLEX GARCIA Ada Colau conversant amb Albert Batlle en el lliurament de medalles de la Guàrdia Urbana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain