La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Amb Messi ho arreglem amb un ‘asado’”

Joan Laporta, candidat a la presidènci­a del FC Barcelona

- ELECCIO NS FC BARCELONA MASCARETA FORA

Wembley 1992 o 2011 Em quedo amb el del 1992, el principi de tot

Triplet de Guardiola o triplet de Luis Enrique Triplet de Guardiola

Raiola o Mendes Mino Mendes

Només en pot fitxar un: Cristiano o Ramos

Leo Messi

Se’n va de festa amb Messi o amb Neymar? No poden. Hi ha partit l’endemà

Tinder o Facebook Tinder sembla interessan­t, però Facebook

Reggaeton o havaneres Havaneres al migdia o a la nit a Calella

Bar amb B o el VAR amb V Bar

Presos polítics o polítics presos Presos polítics

‘Narcos’ o ‘Plats bruts’ ‘Plats bruts’

Sap quant costa el seu carnet de soci? Sí, 180 euros

Acabi la frase: si guanyo la Champions com a president...

Serà un somni complert

Quan tindrà el Barça una presidenta?

Ja la podria haver tingut. Elena Fort ho serà

Quin dels altres dos candidats s’enduria a una illa deserta? Me n’hi vaig sol

íctor Font (Granollers, 1972) és empresari del sector de les telecomuni­cacions, continguts i tecnologia. Es presenta per primera vegada a les eleccions del FC Barcelona.

Quines sensacions té?

Estem contents perquè hi ha uns 35.000 socis que no han decidit el vot. Això implica la presència d’un vot molt més reflexiu.

Es penedeix de res del que ha fet i dit a la campanya?

Vaig ser contundent dient que si Koeman ho guanyava tot no continuari­a. Xavi em va dir de seguida que el projecte es podia aplicar igualment amb Koeman. El segon error va ser apostar per Jordi Majó, una decisió fruit de la improvisac­ió.

Hauria agraït una implicació pública de Xavi?

Que nosaltres treballem un projecte comptant amb actius del barcelonis­me no implica que aquests actius siguin exclusivam­ent nostres. Sí que ho és el projecte, però tothom pot comptar amb Xavi.

L’actitud de Jordi Cruyff desmarcant-se de la seva candidatur­a l’ha decebut?

Hem parlat amb ell. Hi ha una situació de pressió, sembla que si no se’n desmarca queda apartat de possibles projectes. Aquesta és una de les coses que cal canviar: el “o estàs a favor meu o en contra meu”.

De què depèn la continuïta­t de Ronald Koeman?

Això no ho pot decidir un president i una junta perquè encara que siguem futbolers no estem capacitats per decidir. Necessitem una estructura esportiva que prengui les seves pròpies decisions sota el paraigua de la directiva.

El Barça pot aspirar a guanyar títols la temporada que ve sense fitxatges de cartell? Convencent Messi continuare­m tenint el millor del món. Si després l’envoltes de talent i aportes estabilita­t per treure’n el màxim rendiment, tot és possible. Cal fugir del model Florentino, de pensar que cal buscar un nom per animarnos. Això al Barcelona no ha funcionat mai.

Al seu projecte hi apareix molta gent. No són massa quan es parla de la necessitat de fer retallades?

Tu mires els directius i no coneixes ningú, només el president. Nosaltres hem explicat qui són els membres del nostre equip i què faran, i ha sorprès. I tots no cobraran.

Com definiria el fitxatge de Matheus Fernandes?

És inexplicab­le. No podem fitxar Eric García però fitxem algú pel doble de diners que no sabem qui és i a qui no s’ha presentat. És una mostra de falta de transparèn­cia, una cosa que cal canviar urgentment al club.

Eric García no va venir, però es va fitxar Pau Gasol...

És que el Barcelona ha d’aspirar a reforçar tots els equips per poder competir per tots els títols. Per interessos electorali­stes no hem pogut ajudar Koeman a tenir

VLa paciència és una virtut distribuïd­a en petites dosis per a la majoria de mortals. Però no és el cas de Víctor Font, que devia caure dins la marmita. Set anys preparant pacientmen­t la cursa electoral a la presidènci­a del Barça. Set anys que donen per fer i desfer, per mantenir moltes converses, per establir contactes, per negociar i per anticipar-se a cadascun dels escenaris que l’objectiu de la presidènci­a del Barça pot posar-te al davant. Durant aquests set anys, la feina de formigueta va aconseguir situar-lo a l’aparador com a aspirant a la presidènci­a quan ni tan sols hi havia horitzó electoral, escollint amb precisió quirúrgica com i quan valorava l’actualitat esportiva o institucio­nal del Barça. Víctor Font ja havia entrat en la cursa electoral, especialme­nt quan el maig del 2019, en una entrevista a TV3, Xavi Hernández va dir obertament que hi tenia una gran amistat i que el soci del Barça faria bé de tenir en compte Víctor Font en unes futures eleccions al club. I el resultat d’aquests set anys de feina ha quedat condensat en una candidatur­a amb un projecte esportiu clar, un organigram­a definit i un pla econòmic treballat.

Però els set anys acaben i arriba l’hora de la veritat. Per moltes hores

 ?? XAVIER CERVERA ?? Laporta controla una pilota a la seva seu electoral
XAVIER CERVERA Laporta controla una pilota a la seva seu electoral
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain