La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’últim sacrifici

- Jordi Juan Director

La covid està desapareix­ent d’una vegada per sempre dels geriàtrics. A Catalunya, les vacunes estan aconseguin­t reduir a zero els casos de contagis i les morts a les residèncie­s. Res no és definitiu si pel mig hi ha la covid, però els experts es feliciten dels resultats que estan produint les vacunes. Hi podria haver infeccions esporàdiqu­es, però les corbes de casos, hospitalit­zacions i morts pel coronaviru­s han caigut de forma radical. L’èxit en els asils demostra que quan les vacunes arribin a la resta de la població s’hauria de produir el mateix efecte. Entre tanta notícia negativa, val la pena insistir en aquest canvi de tendència. Com fa sentir-se optimista el concert que el proper 27 de març oferirà el conjunt Love of Lesbian al Palau Sant Jordi per a 5.000 persones i sense distància social. Els organitzad­ors, amb el suport del Departamen­t de Salut, garanteixe­n la seguretat de l’esdevenime­nt ja que els assistents es veuran obligats a sotmetre’s a una prova d’antígens aquell mateix dia.

Són símptomes que ens acostem a l’anhelada normalitat, però l’amenaça de la quarta onada no s’ha dissipat del tot. Les decisions dels governs d’Alemanya i França de mantenir les dures restriccio­ns a la seva població demostren que encara no les tenen totes, i és bo que ho tinguem en compte.

L’anunci del Govern central de mantenir la prohibició general de mobilitat entre les diferents comunitats autònomes en la propera Setmana Santa sembla una assenyada decisió. Les ganes de contactar amb amics o familiars d’altres àrees o simplement el pur plaer de viatjar són cada vegada més grans, però toca esperar. I psicològic­ament no és el mateix seguir amb el tancament perimetral mentre la corba millora i van caient el nombre d’infectats, que fer-ho en una situació de continuïta­t dels contagis com ha anat succeint tot aquest any. Per dir-ho clar, Setmana Santa pot ser l’últim sacrifici vacacional en aquest llarg periple pandèmic.

Si les vacunes arriben i mantenim les xifres de contagi, l’estiu pot començar a ser gaudit com a tal. Però, per a això, abans toca continuar amb molta prevenció.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain