La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un celler a l’hotel

Bodega Bonay, per fer-se un homenatge

- RECOMANEM

El terme hotel boutique té l’origen a l’Europa dels anys vuitanta, i es fa servir per definir hotels d’un cert luxe amb ambients íntims i poc convencion­als. Acostumen a tenir poques habitacion­s i estan ubicats en edificis antics que són interessan­ts.

Fa just cinc anys una coneguda família barcelonin­a va obrir al 700 de la Gran Via l’Hotel Casa Bonay, i una quinzena llarga d’artistes de la ciutat van col·laborar en el disseny del seu continent i contingut. A més d’espais confortabl­es destinats a habitacion­s (67) i esdevenime­nts, van reservar 700 m2 per a “la beguda i el menjar” i els van subdividir en Libertine, una cocteleria inspirada en els clàssics europeus i de l’Àsia moderna on a més es pot gaudir de la seva carta de comfort food; el Satan’s Coffee Corner, una cafeteria amb una molt bona oferta de rebosteria; i el Xiringuito, a la terrassa, on han situat una robata (graella japonesa) per elaborar una carta centrada en carn i peix a la brasa.

La joia de la corona és el Bodega Bonay, que defineixen com a “celler restaurant de barri per a gent del barri”, i al seu torn com a temple del vi i dels productes de qualitat.

Giacomo Hassan n’és el xef. Format bàsicament al Disfrutar i al Gresca, elabora una carta totalment renovada d’uns 20 plats amb productes de proximitat que varien en funció de l’estacional­itat. Ens va sorprendre la qualitat i originalit­at de cadascuna de les propostes que degustem. Totes estaven al seu punt just de cocció i sabor.

Aprofitant l’aturada que va tenir lloc arran de la pandèmia, David Amat (format al restaurant Cocina Hermanos Torres), sommelier i responsabl­e de la sala, va anar, juntament amb els propietari­s de l’hotel, a la recerca de tresors vinícoles amagats, i en van trobar tants que van decidir reforçar el celler, que ja disposa d’unes 150 referèncie­s i amb la idea d’ampliarles fins a les 300.

Summa atenció als joves Giacomo i David. Ara com ara no és fàcil trobar en el món de la restauraci­ó persones amb tanta vocació, profession­alitat i entusiasme. Després de tant de temps al “dic sec” a causa de la pandèmia, us suggerim que us feu un merescut homenatge al Bodega Bonay.

 ?? XAVI JURIO ?? L’equip amb Inés Miró Sans, cofundador­a i directora de l’hotel
XAVI JURIO L’equip amb Inés Miró Sans, cofundador­a i directora de l’hotel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain