La Vanguardia (Català-1ª edició)

Loewe desborda amb la seva moda elèctrica a París

Anderson fuig del format digital amb el seu inesperat ‘A show in the news’

- MARGARITA PUIG

Electricit­at. Geometria. Teatralita­t. L’exageració i les formes i els colors saturats fins al límit dibuixen la nova col·lecció de Loewe que Jonathan Anderson ha encapsulat de manera inesperada i fugint del format digital que ja semblava inamovible en un diari. A A show in the news, explica ell mateix, “hi presentem la desfilada de dona de la col·lecció tardor-hivern 2021 de la firma d’origen espanyol com un suplement de diari distribuït a tot el món el dia que s’havia de fer la desfilada, acompanyad­a d’una exclusiva vista prèvia de The affair, l’última novel·la de l’autora més venuda: Danielle Steel”.

I així, en colorides pàgines de gran format (molt a l’estil de The New York Times), ofereix la seva moda explosiva i la idea de vestirse com un acte audaç que experiment­a amb angles i corbes. Rectes i línies sinuoses. Fluïdesa i fermesa. I fa ballar tots aquests elements en una paleta explosiva de tons brillants i acrílics juxtaposat­s en composicio­ns gràfiques. Per oferir, una vegada més, però més accentuada que mai, la seva moda explosiva de siluetes abstractes que giren al voltant del cos, el cobreixen i “de vegades en broten”, explica divertit el mateix creador.

Sense posar-se límits en la seva poderosa necessitat de transforma­r la moda en aquests temps líquids que exigeixen determinac­ió, responsabi­litat, personalit­at i essència, recorre a teixits embuatats, intarsia i jacquards (per accentuar la brillantor sintètica i elèctrica) i a solapes i serrells exagerats que doten de màxim moviment totes les seves propostes.

Encunys i drapats, ratlles trencades, ornaments que es dissolen i elements gràfics inesperats tracen la seva aposta cent per cent hedonista que té les seves peces clau en pantalons retallats combinats amb levites de sastre i els abrics embuatats rematats amb vores de

Una paleta explosiva de tons acrílics i brillants es juxtaposen en composicio­ns gràfiques

mocador o masculins i de tall hípic. No hi falten les peces de pell (ensenya de la casa), les faldilles de baixos desiguals i els vestits drapats, que retenen el seu habitual protagonis­me en la visió de moda d’Anderson. Igual que els complement­s on brillen les seves arracades nuades de plata esterlina (amb aspecte de napa), les cadenes que es retorcen en collarets i braçalets, els botins de color block i el Puzzle (la seva bossa de mà icònica) ara vestit de ratlles.

 ??  ?? Fumiko Imano signa el shooting amb la model Freja Beha Erichsen
Fumiko Imano signa el shooting amb la model Freja Beha Erichsen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain