La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Grup Godó transmet la propietat de 8tv

L’operació està pendent de l’aprovació del CAC

- REDACCIÓ

El Grup Godó, propietari d’Emissions Digitals de Catalunya Societat Anònima (Edica), ha arribat a un acord per transmetre la propietat d’aquesta societat, llicenciat­ària del canal múltiple de televisió digital terrestre (MUX) amb cobertura de Catalunya, a l’entitat mercantil OC 2022, Societat Limitada, de l’empresari Nicola Pedrazzoli. Els termes i condicions prèviament concertats queden subjectes abans a l’aprovació preceptiva per part del Consell de l’Audiovisua­l de Catalunya (CAC). Edica és l’empresa que gestiona, entre altres, el canal en obert 8tv.

La concessió d’aquest múltiplex va tenir lloc fa gairebé 18 anys (l’agost del 2003), i el context del mercat de les telecomuni­cacions i el sector televisiu han patit tota mena de canvis i modificaci­ons que fan que tinguin a veure poc o gens amb la situació actual.

Durant aquests anys, i com a conseqüènc­ia de l’esmentada variabilit­at del mercat i la complexita­t en el desplegame­nt de la TDT, resulta patent, assegura el Grup Godó, que Edica ha hagut de fer un esforç importantí­ssim per produir una oferta de qualitat i explotar amb aprofitame­nt i utilitat pública els diversos programes que componen el MUX.

Els principals esforços han anat dirigits a superar els problemes derivats dels esmentats canvis en el context i mercat audiovisua­l televisiu, que es podrien resumir en els punts següents: el retard en l’apagada analògica definitiva; l’important descens del mercat publicitar­i com a conseqüènc­ia de la crisi econòmica que ens afecta des de fa anys; l’aparició, consolidac­ió i creixement de nous operadors, tant d’àmbit estatal (aquests últims sotmesos a regulacion­s diferents i sovint més permissive­s) com català; els diferents i importants canvis normatius que han tingut lloc durant els últims anys; els canvis tecnològic­s, i, en última instància, l’emergència sanitària a causa de la pandèmia de la covid.

Per tots aquests motius, el Grup Godó manifesta que, després de molts anys d’esforços i de desenvolup­ar projectes que, sovint, han estat destacable­s dins la radiodifus­ió televisiva a Catalunya, s’ha arribat gairebé a un punt neutre pel que fa als resultats.

Aquesta circumstàn­cia ha portat el Grup Godó a considerar que ha arribat el moment de cedir el testimoni a un nou operador, que podrà aprofitar la feina duta a terme fins ara en benefici de la televisió a Catalunya i la seva audiència, amb una producció diferent, més basada en la proximitat. Precisamen­t Nicola Pedrazzoli, propietari d’OC 2022, té gran experiènci­a en televisió de proximitat, com demostra el seu pas per Teve.Cat i Canal Català.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain