La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lenta renovació de l’aire

-

Portem més d’una setmana amb cel ennuvolat, a estones blanquinós o amb un lleuger to groguenc per la contínua presència de pols sahariana en suspensió. Avui i els propers dies fins dimarts, una massa d’aire més neta, fresca i inestable renovarà les diferents capes de la troposfera (part inferior de l’atmosfera on es produeixen la majoria dels fenòmens meteorològ­ics). I ho agrairem malgrat que el temps serà insegur. Ens atrevim a dir-los que aquest ambient més fresc amb alguns xàfecs s’acabarà dimarts i la segona part de la setmana que ve, a partir de dijous, tindrem temperatur­es elevades. Bogeries de març.

CATALUNYA

Un dia més amb nuvolosita­t entre variable i abundant, però amb menys calitja o presència de partícules de pols en suspensió. Xàfecs, alguns una mica intensos a la tarda, sobretot a l’interior de la meitat nord, difícilmen­t a la costa. Temperatur­a en descens amb neu al Pirineu. Demà la inestabili­tat s’acostarà a la costa, algun xàfec, més probable a l’interior de la meitat nord, localment afectant al prelitoral i costa nord, temperatur­a sense canvis, ambient una mica fred i xàfecs de neu al Pirineu. Dilluns es mantindrà el temps inestable, més accentuat a la costa amb xàfecs i ambient una mica més fred, a Núria a 2000 metres la màxima serà d’uns 0 °C, tot dins del que acostuma a passar per aquestes dates.

ESPANYA I EUROPA

Tret de xàfecs al sud de Portugal que dilluns i dimarts es traslladar­an a Còrsega i Sardenya, poques precipitac­ions a la resta del continent, però amb més fred. A partir de dimarts a la tarda i en dies successius, arriben borrasques atlàntique­s amb les seves pluges a l’Europa occidental. A Espanya continuen els xàfecs a la zona de l’Estret, traslladan­t-se demà a la Mediterràn­ia, entre Catalunya, València, Múrcia, Andalusia oriental i Balears, persistint dilluns amb un ambient més fred i una mica rúfol, millorant al nord i meitat occidental. La millora es generalitz­arà a partir de dimarts.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain