La Vanguardia (Català-1ª edició)

Recital per a 5.000 al Sant Jordi

Love of Lesbian oferirà un concert pioner, sense distància social i amb test d’antígens

- ESTEBAN LINÉS

El Palau Sant Jordi serà, el 27 de març, l’escenari d’una iniciativa pionera en l’univers musical pandèmic, consistent en un concert que oferirà el grup Love of Lesbian davant 5.000 persones que no hauran de mantenir distància social i que aquell mateix dia s’hauran fet una prova d’antígens. Un concert que vol ser un pas molt significat­iu en la tornada a la normalitat de la música en viu i les entrades del qual es van esgotar ahir al cap de poques hores de posar-se a la venda.

El caràcter pioner de la iniciativa també es fa extensiu a la mateixa organitzac­ió de l’esdevenime­nt, el denominat Consorci Festivals per la Cultura Segura, en què participen festivals destacats com ara el Primavera Sound, el Sónar, el Cruïlla –el director del qual, Jordi Herreruela, va començar el seu breu parlament

SUPORT INSTITUCIO­NAL Cultura, Sanitat i Ajuntament avalen la iniciativa, després d’un any de restriccio­ns

CONSORCI DE FESTIVALS Els festivals de Barcelona assagen noves fórmules estant encara en pandèmia

amb un animós “avui comencem la remuntada”–, el Canet Rock, el Vida Festival i la promotora The Project. A això cal sumar-hi experts de l’àmbit de la salut i el suport de diverses entitats culturals, tant locals com nacionals.

Tots els participan­ts coincideix­en que l’objectiu d’aquesta iniciativa és fer un pas més cap aquesta esmentada normalitat, i en aquest sentit, i amb el precedent del concert estudi que es va celebrar al desembre a la sala Apolo, es tracta d’un altre assaig que permeti validar el funcioname­nt de les propostes de seguretat perquè es pugui celebrar un esdevenime­nt multitudin­ari malgrat continuar en pandèmia. I també amb l’objectiu clar que apunta als pròxims festivals d’estiu.

Per emmarcar la dimensió d’aquesta iniciativa, en la presentaci­ó d’aquest concert sense distàncies, feta ahir a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, hi van assistir les consellere­s de Sanitat i de Cultura, Alba Vergés i Àngels Ponsa, respectiva­ment, a més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Prenent com a referència directa l’esmentat concert estudi en directe celebrat al desembre a la sala Apolo amb l’assistènci­a de gairebé 500 persones sense separació entre elles, el concert del Palau Sant Jordi és un clar pas endavant, començant pel de la seva laboriosa organitzac­ió. Així, el mateix dissabte del concert al matí s’habilitara­n tres punts a Barcelona per fer-se aquestes proves d’antígens a les sales Luz de Gas, Apolo i Razzmatazz, amb una hora ja estipulada a fi d’evitar aglomeraci­ons.

Josep Maria Llibre, investigad­or de la Fundació de la Lluita contra la sida i de l’hospital Germans Trias i Pujol, un dels desenvolup­adors d’aquest projecte, va recordar que aquesta iniciativa es fonamenta en el concert estudi de la sala Apolo. Per a la cita del 27 de març va recalcar que es tracta d’un concert comercial i que, a diferència de l’esmentat assaig de la sala del Paral·lel, aquesta vegada no caldrà un grup de control de població per comparar l’impacte de la covid. Així i tot, Llibre va afegir que estan “en tràmits” per poder analitzar tots els casos positius que es diagnostiq­uin entre els assistents i d’aquesta manera poder comparar la taxa de contagi del concert amb la taxa de contagi de la població.

Per dur a terme el concert –que serà el segon que es faci al Palau Sant Jordi, ja que una setmana abans ho haurà fet Carlos Sadness, amb mesures de separació, dins el festival Guitar Bcn– es preveuen tres línies fonamental­s: l’esmentat cribratge previ en l’aspecte sanitari; una optimitzac­ió de la ventilació dels espais interiors del Palau (amb l’objectiu “que sigui més segur ser dins que a fora”), i l’ús de mascaretes FFP2, que seran lliurades a tots, als assistents a l’entrada, i que s’hauran de fer servir durant tot el concert.

Marta Labata, directora del BSM, de què depèn el Palau Sant Jordi, després de proclamar que “volem que aquest concert sigui un abans i un després en la recuperaci­ó de la cultura”, va explicar que les instal·lacions del Palau Sant Jordi es dividiran en quatre sectors. Cada sector dis

VEGEU ALGUNES FOTOGRAFIE­S DE LA MOSTRA A

www.lavanguard­ia.com/cultura

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain