La Vanguardia (Català-1ª edició)

El líder de l’any

El Barça vol continuar l’escalada del 2021 a El Sadar

- C. RUIPÉREZ

Deu partits, nou victòries, un empat i 28 punts. Les campanades li han anat d’allò més bé al Barcelona, que seria líder si es comptabili­tzessin només els matxs de Lliga del 2021. Ningú no resisteix el ritme de la locomotora blaugrana, que remunta a alta velocitat després d’obtenir el bitllet per a la final de la Copa en la nit més feliç de l’últim any. “La temporada és llarga i qualsevol equip pot entrar en alts i baixos. El que estem fent és important, però encara falta molt. Hem de continuar”, va dir Koeman tocant de peus a terra.

Si alguna cosa té aquest vestidor que lidera Messi és esperit competitiu –només una vegada l’argentí no ha quedat entre els dos primers (2007-2008)– i capacitat per abstreure’s del soroll, per eixordador que sigui. Ni les lesions (Piqué s’afegeix a la infermeria a Araújo, Fati, Coutinho i Sergi Roberto), ni la delicada economia que tot just va permetre reforços, ni quatre mesos esperant eleccions, ni les investigac­ions del Barçagate apaguen el caràcter barcelonis­ta.

Un elogi que val també per a Ronald Koeman, que no para de fer mèrits i guanyar-se crèdit, però que sembla que encara no és suficient per posar fi al debat sobre el pròxim entrenador a l’entorn. “A la gent li interessa dir noms per crear polèmica. No em molesta que es parli de Xavi. Però ja estic fart de contestar aquest tipus de preguntes”, es va queixar l’últim dia de campanya electoral.

De moment, la ratxa li ha valgut 21.00 hores / Movistar LaLiga

OSASUNA: 1 S. Herrera, 2 N. Vidal, 23 Aridane, 5 David García, 3 Juan Cruz, 10 Roberto Torres, 27 Moncayola, 24 Torró, 14 Rubén García, 16 Calleri i 17 Budimir Entrenador: Jagoba Arrasate

G

G

P

G

BARCELONA: 1 Ter Stegen, 28 Mingueza, 15 Lenglet, 23 Umtiti, 2 Dest, 5 Busquets, 21 De Jong, 16 Pedri, 18 Jordi Alba,

7 Griezmann i 10 Messi

Entrenador: Ronald Koeman

Camp: El Sadar

P

P

E

G

G

Àrbitre: Cuadra Fernández (c. balear) VAR: Iglesias Villanueva (c. gallec)

G per situar-se segon a la classifica­ció. L’escalada del Barça pot continuar si aquesta nit pot sumar un nou triomf a El Sadar, contra l’Osasuna, ja que demà hi ha derbi madrileny. L’Atlètic i el Reial Madrid es van menjar el raïm empatats a 32 punts a dalt, amb un avantatge de set punts amb el Barça. Dos mesos després, els blaugrana ja han igualat els de Zidane i han deixat el coixí de Simeone en cinc. “Un dels dos o tots dos perdran punts. En aquests casos, l’important és que qui va primer perdi punts”, va desitjar.

En aquesta ocasió no pot determinar-se un clic tan clar per a la reacció com el de la temporada 19981999, quan un gol de cap de Xavi a Zorrilla va salvar Van Gaal i el Barça se’n va anar imparable a reeditar el títol. La 2003-2004 va ser l’arribada al mercat d’hivern de Davids la que va propiciar un canvi de sistema que va impulsar els de Rijkaard. El 2015 la crisi d’Anoeta (per la suplència de Leo i Neymar) va desencaden­ar un trident furibund.

No hi ha hagut fitxatges al gener. Tampoc no hi ha hagut una desfeta que hagi provocat una catarsi, ja que ni la final de la Supercopa ni l’1-4 del PSG a la Champions van significar una divisòria. Tot ha estat més natural. Sempre amb Messi com a fil conductor. Dels seus 19 gols a la Lliga, 12 han arribat aquest any, exactament en nou partits, ja que es va perdre el matx del Martínez Valero per sanció. “No només hem de dependre d’en Leo. És un bon senyal que d’altres marquessin els tres gols al Sevilla”, analitza Koeman, que es felicita per la seguretat defensiva amb tres centrals. “Últimament no hem fet errors individual­s i l’equip treballa i pressiona bé sense pilota. També hem millorat a pilota aturada”. Un nou Barça que aspira a ser líder el 23 de maig.

“Ja estic fart de contestar aquesta mena de preguntes sobre el pròxim entrenador”

 ?? FCB ?? El pichichi Leo Messi ha marcat 12 dels 19 gols a la Lliga el 2021
FCB El pichichi Leo Messi ha marcat 12 dels 19 gols a la Lliga el 2021

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain