La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rebaixes a Cornellà

L’Espanyol, que va jugar amb deu mig temps, perd dos punts contra l’Oviedo

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Cornellà de Llobregat

El camí de l’ascens a Primera és tortuós per a qualsevol equip. Una mica més per a un Espanyol que se sap superior a la majoria dels equips de la categoria, però que constantme­nt es troba amb obstacles inesperats que no és capaç de superar. L’Espanyol fa temps que no ha tingut un partit tranquil, i contra l’Oviedo es va tornar a complicar la vida quan tot semblava de cara. L’absurda expulsió de Dídac just abans del descans va ficar l’Oviedo en un partit que els pericos tenien encarrilat gràcies al gol de Melendo. Nahuel va empatar, i va tornar la certesa a l’equip espanyolis­ta que el camí a Primera serà un infern.

Fidel a la seva filosofia des que va arribar a la banqueta perica, Vicente Moreno va donar continuïta­t al que li va funcionar, i va tornar a concedir a Melendo un lloc a l’onze. També va tornar Raúl de Tomás, recuperat de les molèsties al genoll. I entre tots dos van fabricar el gol blanc-i-blau. No s’havia arribat al deu de partit quan Melendo va rebre entre línies, el seu hàbitat natural, i va cedir a De Tomás a la frontal. El madrileny no s’ho va pensar i va xutar a porteria, amb la sort que el rebuig del porter va ser en direcció al seu company. Des del primer partit de la temporada no marcava el migcampist­a, el taló d’Aquil·les del qual és precisamen­t això, el gol.

Aquell fet extraordin­ari, un gol de Melendo, convidava a pensar en una nit per fi tranquil·la per a l’Espanyol. Però uns primers minuts de domini i setge van donar pas a una mandra preocupant. Una vegada més, l’equip perico va sentir que els deures estaven fets, que la inèrcia els portaria a la victòria. El partit va entrar en el futbol de més passió que talent que va proposar l’Oviedo, i l’Espanyol va fer un pas enrere esperant. Una altra vegada esperant. Però la seva nova oportunita­t no va arribar mai, perquè abans d’això Dídac, titular per la sanció de Pedrosa, va veure la vermella per una entrada a deshora sobre Juanjo Nieto. El col·legiat va ser avisat per l’àrbitre del VAR i va haver de recórrer al vídeo. Un altre partit en què la balança cau contra l’equip perico en el terreny arbitral, que tornava a estar contra les cordes. Des d’aquell moment va haver de jugar amb centrals com a laterals, ja que a la dreta Gil també va ser baixa per unes molèsties.

Amb un menys, l’equip espanyolis­ta es va dedicar a jugar al gat i la rata amb la pilota. Amb Darder al comandamen­t, la missió era guanyar temps al cronòmetre sense que passés res. Però va tornar a passar. L’Oviedo és un equip molt poc acostumat a ser protagonis­ta, però en una contra la va encertar. Nahuel, corrent, va deixar anar un cop amb la dreta que va batre sense remissió Diego López. L’Espanyol ho va intentar fins al final malgrat que jugava amb un menys, però va perdre dos punts crucials. Just quan el calendari el començava a acompanyar, el conjunt de Moreno torna a fallar, ara també a Cornellà.

 ?? RCDE ?? Raúl de Tomás va tornar a l’equip contra l’Oviedo després de les molèsties musculars
RCDE Raúl de Tomás va tornar a l’equip contra l’Oviedo després de les molèsties musculars

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain