La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sis fons canalitzen els deu milions de BCN Accelera per ‘start-ups’

- BLANCA GISPERT

L’Ajuntament de Barcelona ja ha selecciona­t els fons de capital risc que rebran els deu milions d’euros pressupost­ats en el programa Barcelona Accelera, presentat a l’octubre, amb l’objectiu de dinamitzar l’ecosistema emprenedor de la ciutat després de la crisi de la covid.

Fonts municipals van revelar ahir que es van presentar una desena de fons i que, finalment, van escollir els sis següents: Aldea Iberia Tech (Gonzalo Rodés, Carlos Trenchs, Alfonso Bassols i Javier Faus) amb tres milions d’euros; 4 Founders Capital II (Jesús Monleón, Marek Fodor, Marc Badosa i Javier Pérez-Teness), amb dos milions d’euros; Suma Capital (Enrique Tombas, David Arroyo, Pablo de Muller) amb dos milions d’euros; i Sabadell Asabys (el vehicle de l’entitat financera), Invivo Ventures i The Extension Fund, amb un milió d’euros cada un.

Albert Dalmau, gerent d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica, va detallar que el compromís adquirit amb les gestores és que els deu milions d’euros aconseguei­xin multiplica­r per cinc la inversió fins a assolir els 50 milions d’euros. Els diners, van comentar, es desemborsa­ran a mesura que els inversors tanquin operacions. Fent una estimació, l’Ajuntament ha proveït quatre milions d’euros en el pressupost municipal del 2021, dos milions el 2022, dos milions el 2021 i dos milions més el 2024.

El Consistori exigeix que les inversions es canalitzin en empreses de l’àrea metropolit­ana de Barcelona l’activitat de les quals s’emmarqui dins de sectors estratègic­s de l’agenda econòmica 2020-2030 com són l’economia digital, les indústries creatives, l’economia verda, la indústria 4.0, la salut, l’esport, l’alimentaci­ó o l’economia blava. Així mateix, exigeix que una cinquena part dels fons es destini a empreses fundades o dirigides per una dona.

L’Ajuntament confia en què al llarg dels propers anys, unes 150 start-ups o empreses innovadore­s d’alt creixement surtin beneficiad­es d’aquest programa extraordin­ari. De fet, només es recorden dues iniciative­s semblants: una de l’any 2000, amb el fons Barcelona Emprèn, i una altra el 2009, amb la participac­ió

Aldea, 4 Founders, Suma Capital, Sabadell, Invivo i The Extension invertiran en innovació estratègic­a

en el fons Nauta III.

Dalmau va recordar que el programa actual s’emmarca en l’estratègia municipal per rellançar l’economia a través del sector digital. Recentment, el Consistori ha posat en marxa altres mesures com la creació de l’escola IT Academy per formar 3.000 programado­rs o la cessió de l’edifici històric de Correus per instal·lar un hub digital.

El primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitiv­itat i Hisenda va destacar l’“oportunita­t immillorab­le que brinda el programa per fer créixer l’ecosistema innovador i crear llocs de treball”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain