La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona homenatja les fotògrafes amb una mostra

L’exposició, que es podrà visitar fins al 6 de juny, reivindica el paper de les dones que van ser pioneres al món de la fotografia

- REDACCIÓ

Oferir la imatge moderna de Barcelona a través de la mirada de 21 fotògrafes és l’objectiu de l’exposició de 70 imatges que es va inaugurar ahir a l’aire lliure a la plaça Comercial, davant El Born Centre de Cultura i Memòria, on s’estarà fins al 6 de juny.

L’exposició, que a partir del mes de juny recorrerà els diferents districtes de la ciutat, la va inaugurar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI, Laura Pérez. La iniciativa forma part dels actes relacionat­s amb la celebració de dilluns del dia internacio­nal de la Dona i vol reivindica­r el paper d’unes dones que van ser pioneres al món de la fotografia i van situar la ciutat de Barcelona al centre de les seves obres de creació.

Aquestes dones, segons es va explicar en l’inauguraci­ó de la mostra, van construir un relat i un imaginari feminista de la ciutat entre la dècada dels trenta i principis dels noranta. L’alcaldessa va celebrar l’oportunita­t de poder inaugurar aquesta exposició juntament amb alguna de les autores i va reclamar que “la mirada de les dones en la construcci­ó de la imatge de Barcelona no sigui mai més oblidada”.

En l’acte també va participar la fotògrafa i antropòlog­a Anna Boyé i va tenir l’assistènci­a de la historiado­ra i responsabl­e de la mostra, Isabel Segura, a més de les fotògrafes Silvia T. Colmenero, Guillermin­a Puig –exredactor­a en cap de fotografia de La Vanguardia–, Colita, Anna Turbau, Marta Sentís, Pilar Villarrazo, Consuelo Bautista i Marta Povo.

L’exposició, Barcelona fotògrafes, té com a punt de partida el llibre amb el mateix títol que ha coeditat La Fábrica i l’Ajuntament de Barcelona el 2020.

 ?? EP ?? La mostra es va inaugurar ahir a la plaça Comercial del Born
EP La mostra es va inaugurar ahir a la plaça Comercial del Born

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain