La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ecologiste­s i alcaldes advoquen per replanteja­r la mobilitat del Vallès

- Anys a mig fer

decavalls. Aquesta secció de 6,2 quilòmetre­s acumula incomptabl­es ajornament­s i es preveia que s’acabés a finals del 2019, però el Ministeri, que és el titular de la via, ha optat per no fixar un calendari perquè diversos imprevisto­s tècnics i burocràtic­s han obligat a modificar el projecte, que és en obres des de fa més d’una dècada i té un pressupost de 170 milions. Els municipis pròxims ho reivindiqu­en perquè és la part central del gran segment entre Abrera i Terrassa i fins que no s’acabi queden desconnect­ats els trams Abrera-Olesa i Viladecava­lls-Terrassa, tots dos inaugurats el 2010. Les obres entre Olesa i Viladecava­lls es van parar amb la crisi i es van reiniciar l’abril del 2015, amb més de la meitat del projecte executat.

Per la seva part, els alcaldes de Terrassa, Jordi Ballart, de Sabadell, Marta Farrés, i de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, han declarat en diverses ocasions que aposten per una nova ronda pel nord de Terrassa i de Sabadell, que les descarregu­i de vehicles en les seves vies centrals i que les connecti amb Matadepera i Castellar del Vallès. Segons expliquen, a l’uníson, seria una via “que no té res a veure amb l’antic traçat del quart cinturó”. Reivindiqu­en una ronda contínua “que uneixi el territori i que tingui el mínim impacte ambiental”. Giménez apunta que “els ajuntament­s, juntament amb la Generalita­t, tenim clar que la ronda Vallès apareix al pla de mobilitat del Vallès per millorar el trànsit i, alhora, la qualitat de l’aire”, puntualitz­a Giménez amb l’alcaldessa Farrés.

Aquesta obra eterna es torna a

B-40 allargar encara més. La Plataforma Contra el Quart Cinturó ha denunciat que la tramitació ambiental de la B-40 entre Terrassa i Granollers ha caducat per tercera vegada. Segons Altaió, “no es pot redactar el projecte i si el Ministeri ho fes cometria un delicte de prevaricac­ió que denunciarí­em”.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? La B-40 ha de transforma­r la mobilitat per carretera al Vallès però alguns dels trams acumulen incomptabl­es ajornament­s i queden desconnect­ats els uns amb els altres. El projecte no té prevista una data d’acabament de feines
MANÉ ESPINOSA La B-40 ha de transforma­r la mobilitat per carretera al Vallès però alguns dels trams acumulen incomptabl­es ajornament­s i queden desconnect­ats els uns amb els altres. El projecte no té prevista una data d’acabament de feines

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain