La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya dona per fet que al maig funcionarà el certificat

- REDACCIÓ

El Govern central treballa amb la idea que a Espanya es pugui fer servir el passaport sanitari digital a mitjans de maig, amb motiu de la celebració a Madrid de la Fira Internacio­nal de Turisme (Fitur).

“En aquesta data [19 de maig] podríem estar en condicions d’aplicar el certificat digital”, va anunciar ahir la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en declaracio­ns a Antena 3. L’Executiu calcula que aleshores entre un 30% i un 40% de la població espanyola estarà vacunada. “El més important és celebrar aquests esdevenime­nts [el Fitur, però tambè el Mobile World Congress de Barcelona], perquè suposen el reinici d’un sector, el turisme congressua­l”, va destacar.

Maroto va especifica­r que el passaport sanitari no s’expedirà únicament a les persones immunitzad­es mitjançant vacunació, sinó que també permetrà la mobilitat dels ciutadans que hagin passat el coronaviru­s i de tots els que disposin d’una PCR recent amb resultat negatiu. “Les previsions pel que fa als pròxims mesos són optimistes”, va afirmar la ministra respecte a la contenció de la pandèmia. Va sustentar aquest pronòstic en l’anunci de l’aprovació de la vacuna de Janssen prevista per a aquesta setmana i en l’arribada de 5 milions de dosis de Pfizer a l’abril.

Quant als viatges de l’Imserso, Maroto va explicar que el Govern espanyol vol accelerar el procés administra­tiu per reprendre el calendari a l’estiu. “Estem treballant per poder tenir el programa enllestit, i seria molt important poder-lo avançar. Si es donen les condicions adequades és possible”, va manifestar.

 ?? LAM YIK / BLOOMBERG L.P. LIMITED PARTNERSHI­P ?? Personal sanitari distribuei­x informació als que fan cua per vacunar-se a Hong Kong
LAM YIK / BLOOMBERG L.P. LIMITED PARTNERSHI­P Personal sanitari distribuei­x informació als que fan cua per vacunar-se a Hong Kong

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain