La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les línies de bus a Nou Barris són part de TMB

- DAVID GUERRERO

Les línies de bus 80, 81, 82 i 83, al districte de Nou Barris, eren tota una anomalia. La gestió requeia en l’empresa privada Sagalés en lloc de la pública Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB), malgrat que aquesta era la titular del servei. Els veïns de Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona i Roquetes encara recorden aquests busos per la gestió històricam­ent a càrrec de Transports Lydia.

Des del 2010 els operava Sagalés, i el final de l’última pròrroga del contracte l’ha aprofitat l’Ajuntament per posar fi a la subcontrac­tació del servei i integrar els busos de proximitat de Nou Barris al conjunt de la xarxa de la companyia pública metropolit­ana. La gestió directa serà efectiva a partir del mes de maig i comportarà subrogar tant el personal com els vehicles, que se sotmetran, a més, a una actualitza­ció.

El canvi de mans del servei de bus també suposarà una reorganitz­ació de l’oferta per complement­ar-la amb els punts d’intercanvi de la xarxa ortogonal que permet unir amb la resta de Barcelona. Les quatre línies de proximitat actuals es quedaran en dues (la 180 i la 182) però “connectant més bé els barris entre si i amb la resta de la ciutat, i amb millors intervals de passada”, segons la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

A més, TMB també treballa en l’ampliació del bus a demanda als sectors més al nord de Torre Baró i Vallbona per arribar fins a l’intercanvi­ador de Trinitat Nova. El servei es va posar en marxa com a prova pilot en una part de Torre Baró fa un any i mig i està obtenint resultats fins i tot més bons del que estava previst malgrat la pandèmia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain