La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reprovació a l’exedil Pin per haver treballat en una fundació subvencion­ada

- LUIS BENVENUTY

El Comitè d’Ètica de Barcelona diu que l’exregidora Gala Pin no hauria d’haver treballat per a una fundació que havia estat subvencion­ada per l’Ajuntament mentre formava part del govern de l’alcaldessa Ada Colau. Els regidors de JxCat, que van denunciar els fets fa aproximada­ment un any, van revelar ahir les conclusion­s d’aquest organisme municipal.

“Pin –pot llegir-se a l’informe del comitè–, d’acord amb el codi ètic i de conducta de l’Ajuntament, no podia ser contractad­a per la fundació Goteo pel fet d’haver participat en decisions d’òrgans col·legiats de l’Ajuntament que afectaven la fundació, en concret l’atorgament de tres subvencion­s”.

Parlem de tres ajuts del Consistori atorgats el 2017 per acord de la Comissió del Govern i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), organismes de què llavors Pin formava part. En total, aquestes subvencion­s van ascendir a uns 287.000 euros. Pin va ser contractad­a per la fundació Goteo a començamen­ts del 2020, quan ja no era regidora. La ja exedil va treballar per a aquesta entitat durant sis mesos, primer a jornada completa i després, des de l’abril fins al de juliol, a jornada reduïda. El seu sou es va acostar als 1.500 euros mensuals.

El Comitè d’Ètica municipal també subratlla a l’informe: “Recomanem a Pin que, en el futur, tingui més respecte per les limitacion­s de les activitats que es poden dur a terme una vegada s’ha deixat un càrrec públic”.

El regidor de JxCat Jordi Martí va voler recordar a la seva roda de premsa la defensa a ultrança de l’actuació de Pin que va fer en un ple municipal la mateixa alcaldessa Colau. Segons Martí, l’informe d’aquest òrgan, destinat entre altres coses a vetllar pel bon comportame­nt dels exregidors, és un greu i dur toc d’atenció al grup de BComú i al mateix govern municipal. “Estem davant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain