La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nokia i Sony tampoc no assistiran al pròxim Mobile

Les dues empreses s’afegeixen a Ericsson i cancel·len la seva presència al·legant la incertesa de la situació a finals de juny

- DAVID GUERRERO

Ericsson va obrir la delicada porta de sortida del Mobile dimarts i Nokia i Sony van seguir els seus passos ahir. Les dues multinacio­nals van replicar la decisió de la sueca 24 hores després, i augmenten la por que els pròxims dies s’hi vagin afegint altres grans companyies internacio­nals, com va passar el febrer de l’any passat fins a provocar al final la suspensió del congrés.

A través d’un comunicat, Nokia defensa que la salut dels seus empleats, clients i socis és de “màxima importànci­a”, i per això només hi participar­à de manera virtual “tenint en compte la naturalesa internacio­nal de l’esdevenime­nt i un desplegame­nt de les vacunes en les seves primeres fases”. D’aquesta manera, no enviaran cap treballado­r el congrés ni hi tindran l’estand de prop de 1.700 m2 que habitualme­nt ocupaven al pavelló central del recinte firal de Gran Via, a l’Hospitalet. “Entenem que la GSMA està planejant una sèrie d’activitats virtuals, i hi treballare­m per entendre com hi podem participar”, van assegurar des de les oficines centrals de la ciutat finlandesa d’Espoo.

Els seus alts càrrecs han estat alguns dels ponents més destacats dels cartells d’edicions anteriors. Més enllà del paper que tenen al sector de les telecomuni­cacions, el 2017 van tornar a jugar a la lliga del consum i van robar flaixos als smartphone­s més potents amb un exercici de nostàlgia consistent a recuperar i actualitza­r un dels models clàssics de la companyia.

L’absència de Sony referent a espai expositiu serà molt menys visible, ja que ocupava un espai molt discret en una ubicació secundària, però no deixa de ser un dels grans noms de la indústria audiovisua­l, amb l’impacte que això suposa per al Mobile i per a l’Integrated Systems Europe (ISE), que se celebrarà unes quantes setmanes abans al mateix lloc. A més a més, representa el salt de les cancel·lacions iniciades als països nòrdics al Japó. La sud-coreana LG, que l’any passat va ser la primera a fer el pas d’esborrar-se de la cita imprescind­ible del sector, de moment manté l’espai expositiu contractat. El repte de l’organitzac­ió és evitar que les baixes es continuïn multiplica­nt.

La companyia finlandesa deixa un gran buit al congrés i dispara la por que es multipliqu­in les baixes

Les cancel·lacions arriben just la mateixa setmana que la GSMA ha presentat el seu pla sanitari, que obligarà tots els assistents a passar tests d’antígens cada 72 hores. La garantia aportada pel certificat mèdic i la demostraci­ó de funcioname­nt del MWC a la Xina fa dues setmanes conviden els organitzad­ors a pensar que les baixes seran comptades i no comprometr­an la celebració presencial de l’esdevenime­nt, malgrat que sigui amb un format molt més petit que el de les edicions anteriors.

Les previsions fetes públiques dilluns parlaven de reunir entre 45.000 i 50.000 assistents i al voltant d’un 80% de les grans empreses del sector. Sigui com sigui, la GSMA s’ha compromès a oferir un esdevenime­nt híbrid en què els debats i altres actes es puguin seguir de manera virtual, però sense renunciar a la part fonamental, la presencial, en què es tanquin negocis i es mantinguin reunions postergade­s durant els últims mesos.

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? El fabricant finlandès va atreure l’atenció dels assistents el 2017 recuperant el mític Nokia 3310
ÀLEX GARCIA / ARXIU El fabricant finlandès va atreure l’atenció dels assistents el 2017 recuperant el mític Nokia 3310

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain