La Vanguardia (Català-1ª edició)

Creix el tsunami pels ducs de Sussex

Ciutadans polaritzat­s, periodiste­s irats i una Commonweal­th perplexa

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Chloë Sevigny (46) i el galerista Sinisa Mackovic es van casar fa un any en secret a l’Ajuntament de Nova York, dos mesos abans que naixés el seu fill, Vanja. “Casats el dilluns 9 de març del 2020. Bon primer aniversari, amor meu”, escriu l’actriu.

Poc abans de néixer el seu fill Chloë Sevigny es va casar en secret i de negre fa un any

Del xoc, el Regne Unit està passant a un estat de polaritzac­ió respecte als ducs de Sussex. Dues enquestes fetes després de l’emissió de diumenge de l’entrevista amb Oprah Winfrey revelen que la majoria dels britànics senten que Enric i Meghan han prioritzat l’atenció mediàtica sobre el deure dels Windsor cap al país i que han perjudicat la monarquia. Però amb el Megxit es reprodueix el mateix fenomen del Brexit: divisió segons l’orientació política i entre grans i joves, que donen suport als Sussex.

Segons un sondeig de YouGov, un 36% dels participan­ts simpatitze­n més amb la família reial, mentre que un 22% fan costat a Enric i Meghan. Gairebé la meitat dels 4.656 sondejats d’entre 18 i 24 anys es mostren més solidaris amb els Sussex, mentre que amb prou feines un 9% dels més grans de 65 anys els donen suport.

Per la seva part, l’enquesta de The Daily Mail incideix que la majoria dels britànics volen que es desposseei­xi Enric i Meghan dels títols, creuen que van dir “una cosa equivocada en el moment equivocat” i que no mereixen ser finançats. Segons el tabloide, la majoria no es creuen les acusacions de racisme a la família reial. Ara Meghan és la menys popular dels Windsor, després del príncep Andreu, afectat pel cas Epstein. Cal recordar que The Daily Mail forma part del grup editor a què la duquessa va guanyar una demanda per haver publicat una carta que va enviar al seu pare abans de casar-se amb Enric.

Evidentmen­t, Thomas Markle (76) ha tornat a aprofitar les aigües agitades. El pare de Meghan ha explicat a Good Morning Britain que

Eulogi, Àurea, Sofroni, Eutimi, Firmus, Heracli, Rosina, Zòsim, Gorgoni, Tal, Piperió, Tròfim, Constantí

L’entrevista

El pare de Meghan aprofita l’enrenou per reaparèixe­r, amenaçar la seva filla i defensar la reina Elisabet II

no creu “que la família reial britànica sigui gens racista. Los Angeles és racista. Califòrnia és racista, però els britànics no”. I que, si a palau es van preguntar sobre el color del futur Archie, només va ser una pregunta ximple. També creu que els ducs “es van passar de la ratlla; tenint en compte l’edat de la reina i la de Felip, s’haurien d’haver esperat”. Es mostra penedit d’haver venut muntatges, però alhora amenaça que, “si no sé res d’ells d’aquí 30 dies, faré un altre relat a la premsa”. I afegeix: “M’estimo molt la meva filla. Si hagués sabut que tenia problemes psicològic­s, li hauria donat suport”.

I, mentre The Wall Street Journal assegura que Oprah Winfrey es va embutxacar entre set i nou milions de dòlars per l’exclusiva, Piers Morgan (56), ferotge crític de Meghan,

ha abandonat el seu televisiu Good Morning Britain –que va entrevista­r el pare de Meghan– després d’assegurar que no es creu les acusacions de la duquessa, que anomena “princesa Pinotxo”. L’entrevista amb Oprah va treure tant de polleguera el periodista que més de 41.000 espectador­s es van queixar a la cadena ITV pels seus comentaris. Ahir la duquessa també va fer una queixa formal a l’emissora del programa.

Per si no fos prou, el tsunami ha arribat a la Commonweal­th. Elisabet II és cap d’Estat de 15 països, la majoria dels quals van ser part de l’imperi britànic, incloent-hi el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Papua Nova Guinea i nacions del Carib. Allà no els agrada gens la tèbia resposta de Buckingham a les acusacions de racisme.

 ?? SAYYID ABDUL AZIM / AP ?? Un home llegeix a Nairobi (Kènia) informació sobre l’exclusiva dels Sussex amb Oprah
Winfrey. L’entrevista es podrà veure íntegra dissabte, dia 13, a les 19.15 h a Antena 3 i diumenge a La Sexta
SAYYID ABDUL AZIM / AP Un home llegeix a Nairobi (Kènia) informació sobre l’exclusiva dels Sussex amb Oprah Winfrey. L’entrevista es podrà veure íntegra dissabte, dia 13, a les 19.15 h a Antena 3 i diumenge a La Sexta
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain