La Vanguardia (Català-1ª edició)

Steven Spielberg prepara una pel·lícula basada en la seva infantesa

-

La filmografi­a de Steven Spielberg (74) sempre ha girat al voltant dels traumes infantils, les famílies complicade­s, els pares absents o la por de créixer. El mateix director ha dit que ser nen a Arizona va ser una inspiració per a moltes de les seves pel·lícules. Ara fa un pas més i prepara un projecte que es pot qualificar d’autobiogrà­fic.

Segons han confirmat fonts properes al cineasta al mitjà especialit­zat Deadline, es tractarà d’una cinta basada –de manera lliure– en la seva infantesa a Arizona. El projecte l’està desenvolup­ant en col·laboració la seva productora Amblin i se sap que Michelle Williams (40) en serà la protagonis­ta principal, amb un rol inspirat en el que va tenir la mare del cineasta, Leah Adler, durant els seus primers anys de vida.

Adler, propietàri­a del restaurant The Milky Way de Los Angeles, va ser pianista i pintora de jove i va morir el febrer del 2020 als 97 anys. El realitzado­r es va referir a ella com a “amulet de la sort” durant el discurs d’acceptació de l’Oscar al millor director per La llista de Schindler.

Williams va saltar a la fama amb la sèrie Dawson’s Creek i va consolidar la seva carrera amb Brokeback Mountain, Manchester by the sea y Blue Valentine. Sembla que Spielberg va fer una prova a l’actriu personalme­nt i va quedar tan impression­at amb l’actuació que no va dubtar ni un segon: seria la seva mare a la pantalla gran.

És la primera vegada que Spielberg, des de Intel·ligència artificial, participa en l’escriptura d’un guió. L’ajudarà Tony Kushner, que ha escrit diverses pel·lícules de Spielberg, com Lincoln. El film començarà a rodar-se aquest estiu amb l’expectativ­a que s’estreni el 2022, però tot dependrà de la pandèmia.

Les pròximes setmanes el cineasta buscarà qui interpreta­rà la resta dels papers, que inclouen nens de diverses edats. Un d’ells, òbviament, serà elegit per interpreta­r Steven Spielberg quan era petit. / B. Corzo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain