La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dia primaveral

-

Aquest març vol donar la seva imatge de traïdor. Ja diuen que el març té trenta-un dies però trescentes fesomies. Avui serà el dia més suau i temperat de la setmana, però continuem veient la possibilit­at de moviments en l’anticicló de les Açores que empenyeran masses d’aire fred cap a la Mediterràn­ia. La suavitat de temperatur­es de febrer ha accelerat el procés de floració de plantes i arbres fruiters, així que possibles freds intensos durant la segona quinzena de març no seran benvinguts. Anirem seguint el moviment de l’anticicló, amb un ull posat a les masses d’aire fred de l’Àrtic.

CATALUNYA

Domini del sol amb alguns núvols alts que aniran a més a partir de la tarda. Ambient molt agradable amb temperatur­es en clar augment, màximes al voltant dels 20 °C en molts punts. Demà entra un front fred amb abundant nuvolosita­t i algunes nevades al Pirineu, obrint-se clarianes a la tarda a l’oest i sud, mantenint-se els núvols fins i tot amb algun xàfec entre les comarques de Girona i Barcelona. Els termòmetre­s tornen a baixar. El cap de setmana no presenta complicaci­ons, la temperatur­a pujarà una mica dissabte, domini de sol, alguns núvols al nord-est, mentre que diumenge, amb més sol que núvols, començarà a bufar vent del nord-oest i la temperatur­a iniciarà un progressiu descens.

ESPANYA I EUROPA Temporal de mar, vent i pluja a tots els països atlàntics, des del nord de França fins a Escandinàv­ia que persistirà fins dissabte, al contrari a la Mediterràn­ia, dominant el temps estable i agradable, es retira la depressió de Grècia allunyants­e cap a Turquia. A Espanya entrada d’un front fred amb algunes pluges a Galícia i Cantàbric, augment dels núvols a la meitat oest, temperatur­es molt suaus a la meitat oriental, centre i sud. Demà algunes lleugeres precipitac­ions en el terç nord i descens moderat de la temperatur­a en aquestes zones. A partir del diumenge més inestable al Cantàbric, amb el gir del vent al nord-oest més fred.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain