La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quina actriu de Hollywood va menjar carn de gat a Espanya sense saber-ho?

- FERNANDO GARCÍA

Afinals dels cinquanta el productor estatunide­nc d’origen rus Samuel Bronston va triar Espanya com a plató per rodar grans produccion­s. Els variats paisatges, l’assequible cost de la vida, l’hospitalit­at del personal i la garantia de pau que oferia el règim convertien el país en una localitzac­ió idònia per a qualsevol film. Bronston hi va rodar Rei de reis, 55 dies a Pequín, El Cid o La caiguda de l’imperi romà.

La primera pel·lícula de la seva factoria a Espanya va ser El capitán Jones (1959), dirigida per John Farrow i amb un repartimen­t encapçalat per Robert Stack, Marisa Pavan i Charles Coburn. L’estrella indiscutib­le era, tot i això, la dona que encarnava un personatge amb tant caràcter com ella: Caterina la Gran.

L’actriu en qüestió era una comensal exigent, i carnívora. Però aquells dies el bestiar boví de qualitat escassejav­a al país. Un dia l’artista va amenaçar Bronston d’abandonar el rodatge si no li portaven uns bons filets al plat. El proveïdor concernit es veia al carrer. I va tenir una idea radical: va decidir donar gat per vaca. Va contractar uns nois per a la cacera, va preparar les carns amb una salsa que dissimulés el canvi. I va triomfar! “És exquisida”, va dir l’actriu, coneguda pels papers d’antipàtica: la gran Bette Davis.

I DEMÀ... Quin famós escriptor viu ha fet vint-i-cinc cameos al cinema?

 ?? EFE ?? Caterina la Gran
EFE Caterina la Gran

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain