La Vanguardia (Català-1ª edició)

Honrant la samarreta

- ANÀLISI

Juan Bautista Martínez

Hi ha maneres i maneres de quedar eliminat. I la d’ahir ha de servir de consol per als aficionats barcelonis­tes. Els jugadors, malgrat que van marxar de la Champions abans de quarts per primera vegada des del 2007, van honrar ahir a la nit la samarreta del club. La gesta era quimèrica i homèrica, però els grans somnis comencen així, somiant-los. El Barça, ja sigui per l’efecte Laporta, ja sigui perquè està millorant amb el transcurs de la temporada sota el carisma de Koeman, es va creure que l’eliminatòr­ia encara estava oberta.

Va tenir fe, va tenir ganes, va tenir orgull. Va competir com el que la seva història indica, com un equip gran. No es va arronsar, com a l’anada. No va fer el ridícul, com a Anfield o contra el Bayern. No va sortir rendit. Va buscar les pessigolle­s al rival, se li va abraonar, el va lligar de mans i es va esprémer a la recerca d’una remuntada mai vista als annals del torneig. Aquest és el camí perquè algun dia, tard o d’hora, l’equip pugui aspirar a tornar a coronar-se a la millor competició. Aquest és el camí a recórrer, el patró a seguir, el modus operandi a protegir, però no només quan hi hagi una situació d’emergència, sinó en el dia a dia.

Ja sigui en la quotidiani­tat de la Lliga o a la catifa vermella d’Europa, el Barça ha de ser sempre el Barça. Un conjunt reconeixib­le en la vocació ofensiva i combatiu a l’hora de recuperar la pilota. Un equip solidari i amb personalit­at. Li falta més gol, esclar, perquè se’n va anar un nou i no en va venir cap. Té problemes defensius, també. Però la imatge importa i durant bona part del matx el Barça va jugar al màxim de les seves capacitats actuals. No li va servir per vorejar la classifica­ció perquè no va saber traduir en gols el notable cabal de futbol. Una pena per als seus interessos que al partit del Camp Nou abaixés els braços a la segona part. Però d’aquesta eliminació el Barça en pot extreure conclusion­s positives i conscienci­ar-se que així els seus números per lluitar per la Lliga fins al final i per conquerir la final de Copa es multipliqu­en. La construcci­ó de present i de futur no s’atura pas.

 ?? YOAN VALAT / EFE ??
YOAN VALAT / EFE
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain