La Vanguardia (Català-1ª edició)

Queda el futur

- EL TERCER TEMPS Joan Golobart

Convençuts. Sense cap mena de dubte, aquesta seria la millor definició de tots els membres blaugrana. No era fàcil sortir al Parc dels Prínceps amb la golejada encaixada en camp propi. S’havia de fer molt bé ofensivame­nt, cosa que sempre suposa un risc, ja que és probable que cometis un dèficit defensiu. Només hi ha una manera d’aconseguir que aquests dos aspectes es facin de manera correcta, i és jugar amb la més gran de les intensitat­s. I així va ser: els de Koeman van fer la millor primera part de tota la temporada, un fet que demostra que el projecte va creixent i guanyant en credibilit­at.

Defensa zonal. Una de les grans dificultat­s residia a situar-se en camp contrari deixant molts metres al darrere de la defensa, amb Mbappé a la gespa. I més si el PSG s’aconseguia ordenar en defensa amb les línies ben estructura­des. Un equip de Pochettino no acostuma a cometre l’error de fusionar la línia de defensa i la del mig del camp. Això dificulta molt el joc ofensiu, perquè les passades als puntes sovint necessiten superar dues línies de joc. I perquè la recuperaci­ó del rival es pot produir més a prop del punta que buscarà l’esquena. Però el Barcelona va tenir la capacitat de jugar prou unit per tenir sempre solucions ofensives, cosa que vol dir que sempre hi ha molts jugadors propers per evitar el contraatac després de la pèrdua. La proximitat constant és el recurs que et capacita en defensa i en atac.

Fortalesa mental. Aquesta és la clau per als equips que volen ser guanyadors. És un element que et permet jugar amb intensitat perquè estàs convençut del que fas. Saps que tens la clau per a l’èxit i no en dubtes en cap moment. Creus en tu i creus en els teus, i aquesta combinació individual i grupal t’acosta a les teves millors prestacion­s. Hi va haver una dada estadístic­a de les que a mi m’agrada sempre mirar de reüll perquè crec que són molt significat­ives i que avala la meva lloança als blaugrana. És

Abans de l’1-0 el Barça havia encertat un 88% de les passades; després va millorar fins a un 91%

qüestió de buscar una referència positiva d’un equip quan el marcador és desfavorab­le. Aquesta dada la podíem observar en el percentatg­e de passades encertades dels jugadors blaugrana, i que a més tenia molt de valor, ja que el partit s’havia disputat a un ritme trepidant. Aquesta estadístic­a deia que el Barcelona havia estat encertat en un 88% de les passades fetes. Aleshores va arribar el penal a favor del PSG i amb això un marcador totalment injust. Un penal que va elevar el desavantat­ge a quatre gols. Prou argument per abaixar els braços. Doncs el Barça va millorar aquest percentatg­e fins a un 91%. Aquesta referència és una bona dada de cara a creure en el projecte.

 ?? GONZALO FUENTES / REUTERS ?? Gueye i Pedri disputen una pilota, ahir a la nit a París
GONZALO FUENTES / REUTERS Gueye i Pedri disputen una pilota, ahir a la nit a París
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain