La Vanguardia (Català-1ª edició)

La RFEF tranquil·litza Kosovo, que diu que jugarà

- FUTBOL C. RUIPÉREZ

L’Espanya-Kosovo, per al qual falten 20 dies, es jugarà a l’estadi de La Cartuja de Sevilla, tal com estava previst. La federació kosovar (FKK) va amenaçar amb un boicot dimarts quan va veure que en un tuit de la RFEF qualificav­en la república balcànica com a “territori de Kosovo”. Tot i això, les aigües van tornar ahir al seu curs després d’una trucada de la Federació Espanyola (RFEF) en què van tranquil·litzar el president del futbol kosovar.

La FKK va fer un comunicat ahir en què va assegurar que el partit, classifica­tori per al Mundial de Qatar 2022, es disputarà, ja que havia obtingut les garanties que es podran exhibir els seus símbols, himne i bandera, en els prolegòmen­s del matx, tal com recull la regulació de la UEFA i la FIFA.

“El president [de la federació] Agim Ademi ha rebut una trucada avui de la Federació Espanyola de Futbol. La RFEF lamenta les notícies aparegudes als mitjans locals i confirma que el partit Espanya-Kosovo tindrà lloc d’acord amb les regulacion­s i el protocol de la FIFA i la UEFA per als partits oficials”, diu el comunicat de la federació kosovar.

Segons la nota, les autoritats futbolísti­ques espanyoles han expressat la seva hospitalit­at cap a la selecció kosovar. “Les relacions entre les dues federacion­s són immillorab­les”, asseguren des de les oficines de la ciutat del futbol de Las Rozas.

Espanya és un dels cinc països de la Unió Europea que no reconeix la sobirania de Kosovo, declarada unilateral­ment el 2008 i que és membre de ple dret de la FIFA i la UEFA des del 2016. Això sí, l’aparellame­nt entre Espanya-Kosovo no estava vetat per al sorteig del 7 de desembre, que va enquadrar l’equip de Luis Enrique al grup B amb Grècia (25 de març), Geòrgia (28 de març), Kosovo (31 de març) i Suècia. Espanya, en canvi, sí que demana de no creuar-se amb Gibraltar.

 ?? FC BARCELONA ?? A la llotja del Parc dels Prínceps. Joan Laporta va rebre un record institucio­nal de mans del president del PSG, Nasser al-Khelaifi, abans del PSG-Barça amb Carles Tusquets present
FC BARCELONA A la llotja del Parc dels Prínceps. Joan Laporta va rebre un record institucio­nal de mans del president del PSG, Nasser al-Khelaifi, abans del PSG-Barça amb Carles Tusquets present

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain