El Barça torna a golejar

Les blaugrana certifique­n contra el Fortuna Hjørring el passi als quarts

- FUTBOL TORNADA DELS VUITENS DE FINAL DE LA LLIGA DE CAMPIONS FEMENINA EDURNE CONCEJO

Fortuna

El Barça va tornar a golejar el Fortuna Hjørring i va certificar el passi als quarts de final de la Champions amb un equip ple de suplents demostrant que té un bon fons d’armari i aconseguin­t un dels resultats globals més folgats d’aquesta ronda (0-9).

Conscient que el resultat de l’anada (4-0) li permetia dosificar jugadores, Lluís Cortés va recórrer a les rotacions per donar descans a les futboliste­s amb més minuts a les cames com Jenni Hermoso, Alexia o Mapi León. Gemma Font va defensar la porteria blaugrana a Dinamarca i la jove Jana Fernàndez va debutar com a titular en un partit de Champions. També va tenir minuts Lieke Martens, que va rebre l’alta de les molèsties de genoll en les hores prèvies al partit.

Sense Jenni Hermoso sobre la gespa, Mariona es va situar a la punta d’atac. Una posició poc habitual per a la balear però que va aprofitar buscant incansable la porteria de Johansen i marcant un dels cinc gols de l’equip.

Cortés ja havia avisat que un dels motius pels quals volia deixar l’eliminatòr­ia encaminada al Johan Cruyff era el clima a què es podien enfrontar a Dinamarca. El partit es va jugar amb temperatur­es gèlides, neu i molt vent, cosa que dificultav­a la circulació de la pilota. A la primera meitat, el vent va bufar a favor del Fortuna, però el conjunt danès, si bé va sortir molt endollat buscant un gol ràpid que les fiqués a l’eliminatòr­ia, no va ser capaç d’aguantar la pilota davant el Barcelona.

Les blaugrana van dominar un matx que no va ser al principi plàcid però que, amb el pas dels minuts, es va tornar més còmode per als seus interessos.

Deu minuts abans del descans, Aitana Bonmatí va obrir el marcador, i la de Sant Pere de Ribes va tornar a veure porteria en l’inici de la segona part aprofitant un error de Bruce en un refús per marcar el 0 a 2 i sentenciar el partit.

Un clar penal sobre Mariona va suposar el tercer del Barcelona, transforma­t per la mateixa jugadora balear.

El quart arribaria al 79 després d’una cursa d’Oshoala que va definir a la perfecció davant Johansen, i el cinquè i definitiu al minut 86 amb una gran rematada de Torrejón.

Demà al migdia les blaugrana sabran quin és el seu rival als quarts de final de la competició europea. Un sorteig en què ja no hi haurà cap restricció i es podran enfrontar a qualsevol dels equips classifica­ts.

L’eliminatòr­ia es jugarà el 23 i 24 de març l’anada i la tornada el 31 de març o l’1 d’abril. En el sorteig també se sabran els aparellame­nts per a les semifinals de la Champions, que es jugaran entre l’abril i el maig.