La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Jumbo clava la bandera a la París-Niça i a la Tirrè

- CICLISME XAVIER G. LUQUE

Els líders del Jumbo es van plantar a Tenerife, al costat del Teide, el febrer passat i la seva concentrac­ió en altitud està rendint al màxim. Ahir a la París-Niça primer test de muntanya i victòria rotunda de Primoz Roglic, nou líder de la cursa. Paral·lelament, etapa inaugural de la Tirrè-Adriàtic rematada amb un esprint massiu a Lido Di Camaiore: se’l va endur Wour van Aert davant ni més ni menys que Caleb Ewan. Millor, impossible.

La victòria de Roglic, que acaba de començar la seva temporada a la cursa francesa, no és més que una confirmaci­ó de les seves intencions: “He vingut a la París-Niça a guanyar-la”, va proclamar. Ja va apuntar maneres a la contrarell­otge de dimarts (el millor temps entre els aspirants) i ahir va tornar a impression­ar. Després d’uns atacs de Julien Bernard (fill del qui va ser gregari de Miguel Indurain, Jean-François Bernard), de Rémi Cavagna i de Luis León Sánchez, Roglic va posar ordre a uns tres quilòmetre­s del final, en l’ascensió a la meta. Es va cansar d’esperar amagat, de veure com els seus gregaris (Kruijswijk i George Bennett principalm­ent) marcaven el ritme, i es va llançar cap al triomf. Va arribar sol, amb 12 segons (bonificaci­ons a banda) sobre el grupet format per Maximilian Schachmann, Guillaume Martin, Tiesj Benoot, Aleksandr Vlassov i Lucas Hamilton. A la nova general la renda de Roglic sobre el mateix Schachmann és de 35 segons.

“Ha estat un bon dia”, va comentar el guanyador. “El meu objectiu és guanyar la París-Niça, tinc un equip fort... No serà fàcil, ja ho veurem”. Entre les incidèncie­s d’aquesta quarta etapa (un traçat de 188 km amb set ports puntuables, tots de segona menys l’ascensió a meta, un primera de 7,3 quilòmetre­s al 6% de desnivell mitjà) va destacar la caiguda i abandoname­nt del líder de l’Ineos, Tao Geoghegan Hart. L’equip ja havia perdut, també per caiguda a la primera etapa, Richie Porte. Mentre el potent Ineos es llepa les ferides, el Jumbo imposa la seva llei. A França i a Itàlia.

 ?? SAMER AL-REJJAL / AFP ?? Roger Federer ensenyant la pilota a Daniel Evans abans de fer un servei ahir a Doha
SAMER AL-REJJAL / AFP Roger Federer ensenyant la pilota a Daniel Evans abans de fer un servei ahir a Doha

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain