La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bach, reelegit fins al 2025 al capdavant del COI

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Sense rival i en una sessió telemàtica del Comitè Olímpic Internacio­nal, adaptada als nous temps. Així va ser reelegit ahir com a president del COI fins al 2025 l’alemany Thomas Bach (67 anys). L’advocat germànic està al capdavant de l’organisme des del 2013, i després d’esgotar un primer mandat de vuit anys ara n’afronta un segon només de quatre, tal com s’estipula al reglament olímpic. El dirigent va rebre el vot favorable de 93 membres de l’assemblea. Es va registrar un únic vot en contra i quatre abstencion­s.

No es pot dir que la gestió de Bach hagi estat plàcida. Ha hagut de trampejar la crisi del dopatge rus després dels Jocs d’hivern de Sotxi, va haver d’aguantar les crítiques després dels pèssims Jocs de Rio i va veure com els de Tòquio s’havien d’ajornar un any a causa de la pandèmia. Però, contra vent i marea, Bach ha sortit a la superfície sense oposició interna. Que diferent va ser el 2013, quan es va imposar en una votació que va necessitar una segona volta i en què es va enfrontar a cinc contrincan­ts. L’alemany, campió olímpic en esgrima a Montreal 1976, ahir es va mostrar optimista sobre la celebració, aquest estiu sí, de la cita japonesa. “No hi ha raons per dubtar de Tòquio 2020. Els molts campionats del món disputats les últimes setmanes han provat que l’esport es pot organitzar de manera segura fins i tot sota les restriccio­ns actuals”, va afirmar l’alemany, que va posar l’accent en el fet que d’aquí uns mesos la conjuntura ha de ser millor. “Aleshores un nombre considerab­le d’esportiste­s estaran vacunats. Aquesta situació millorarà a mesura que s’acosti la cerimònia inaugural [fixada per al 23 de juliol]”. Això sí, que ningú no esperi uns Jocs normals. Entre altres coses, perquè a Tòquio s’estan plantejant seriosamen­t que els Jocs es disputin sense públic forà. “Estem en consultes amb el Govern japonès i el comitè organitzad­or. Tenim un acord per prendre la decisió com abans millor per raons evidents: l’emissió d’entrades, la seguretat...”, va comentar Bach a la premsa internacio­nal. S’espera una resolució sobre això a finals de mes.

“Hem de preparar el moviment olímpic per al món de després del virus”, va concloure el president. Per això demà el COI presentarà una agenda de futur.

El president olímpic creu que no hi ha motius per dubtar de la celebració dels Jocs de Tòquio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain