La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’inversor francès Bontoux-Halle guanya la licitació de Majorica

- LALO AGUSTINA

Fernando Martínez Sanz, administra­dor concursal de Majorica, considera que l’oferta de 9,5 milions per la unitat productiva del fabricant balear presentada per Majolaperl­a és la de més valor d’entre les cinc presentade­s als jutjats de Palma. Així consta a l’informe que ja és en mans del jutge i que es remetrà ara a tots els oferents, a Majorica i als treballado­rs.

Aquests últims es pronunciar­an sobre l’oferta abans que el jutge decideixi. Per la seva part, els inversors que han perdut podran presentar al·legacions. Avui, el favorit per quedar-se amb Majorica és l’inversor francès Gregorie Agustin Bontoux-Halle, de 54 anys i un accionista rellevant del gegant de la distribuci­ó Carrefour. Amb diverses propietats a Mallorca, BontouxHal­le és accionista de la cadena de supermerca­ts Dia i té també un 3% del capital de la immobiliàr­ia Renta Corporació­n. En la subhasta per la companyia va posar 9,5 milions d’euros, comptant la liquiditat, l’assumpció de deute i l’estalvi en costos laborals, segons l’esmentat informe.

L’administra­dor concursal, que ha estudiat les cinc ofertes, considera que amb els diners aportats es podrien pagar les indemnitza­cions dels treballado­rs que no caben en el seu projecte, que són la majoria. De fet, Majolaperl­a només vol subrogar-se els contractes de 96 treballado­rs, 25 menys que el següent oferent, Jofra Deca, i gairebé la meitat que el que més treballado­rs mantindria, Nova Mallorca Inversione­s, amb 174. La plantilla actual la formen 275 persones.

L’informe ho té tot en compte, sempre amb la dificultat que suposa anar més enllà dels números freds –el paper ho aguanta tot– i del futur que puguin assegurar un i els altres en funció de les credencial­s ja presentade­s.

“Amb base en tot l’anterior, es proposa com a adjudicatà­ria a Majolaperl­a, malgrat que és la que menys treballado­rs assumeix. La seva oferta és l’única que permet pagar les indemnitza­cions per acomiadame­nt d’aquells treballado­rs no subrogats”, afirma. Amb els números a la mà, i aplicant les bases de la subhasta que coneixien tots els potencials inversors, la victòria de Majolaperl­a no admet discussió. L’administra­ció concursal conclou que el valor de la seva oferta és positiu en 2,2 milions per al concurs, per davant de Sobior, a la qual dona un valor negatiu de 670.000 euros. La resta de licitadors resten molt més, entre 1,5 i 2 milions, al concurs de creditors. L’informe de l’administra­dor concursal conclou dient que, a causa de l’enorme diferència entre la valoració de la millor oferta i la de les següents, “ni tan sols resulta possible obrir el torn de la minisubhas­ta en no apreciar-se una altra oferta que es mogui en un rang o forquilla d’un 15%”.

El jutge sentirà ara l’opinió de la plantilla i és possible que la resta d’oferents presenti al·legacions

 ?? DEPARTAMEN­T DE TREBALL / ACN ?? El conseller de Treball en la reunió d’ahir del diàleg social
DEPARTAMEN­T DE TREBALL / ACN El conseller de Treball en la reunió d’ahir del diàleg social
 ?? LV ?? Majorica és emblemàtic­a a Mallorca
LV Majorica és emblemàtic­a a Mallorca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain