La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fluidra adquireix Custom Molded per 205 milions d’euros

- REDACCIÓ

El fabricant d’equipament­s de piscines Fluidra, amb seu a Sabadell, acaba d’adquirir el grup dels Estats Units Custom Molded Products, especialit­zat en la producció de productes i accessoris per a piscines i spa. L’operació s’ha tancat per un preu de 245 milions de dòlars –uns 205 milions d’euros a canvi actual– que “han estat totalment pagats amb línies d’efectiu i deute”.

L’empresa, que cotitza a la borsa espanyola, ha elevat les seves previsions de resultats per a aquest 2021. Espera incrementa­r del 6% al 12% les vendes i augmentar del 22% al 23% el marge d’ebitda (benefici brut). La integració d’aquesta companyia en el grup català permetrà ampliar el seu catàleg de productes de desinfecci­ó, d’equipament­s per a spas, llums led i jocs de foc. Després de l’adquisició, l’equip de Customer Molded Products i la seva base d’operacions romandran a Geòrgia. CMP opera diverses instal·lacions de fabricació i distribuci­ó en múltiples ubicacions als Estats Units i la Xina. Els productes de CMP tenen suport de distribuïd­ors per tot el món.

La companyia dirigida per Eloi Planes està en un moment de màxima expansió malgrat la crisi que ha provocat la pandèmia. L’any 2020 va aconseguir uns beneficis rècord de 96,4 milions, una xifra que multiplica per 11 els de l’any anterior, que va estar marcat per les despeses de la seva fusió amb Zodiac. El grup, amb seu a Sabadell, va incrementa­r un 8,8% les vendes, fins als 1.488 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain