La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aliança entre Foment i Activa’tt contra les malalties vasculars

- REDACCIÓ

Foment del Treball i l’associació Activa’tt per la Salut, vinculada a l’institut d’investigac­ió de l’hospital de Sant Pau, han signat un conveni de col·laboració per promoure el coneixemen­t i la prevenció de malalties com la trombosi venosa profunda, l’embòlia de pulmó, la insuficièn­cia venosa crònica i els aneurismes de l’aorta. L’acord, signat per Josep

Sánchez Llibre per part de Foment i pel doctor José Manuel Soria per part d’Activa’tt, també preveu captar recursos per a la investigac­ió.

Aquestes malalties són la primera causa de mortalitat en el món desenvolup­at. Les últimes dades revelen que només a Europa tenen lloc entorn d’1,5 milions de trombosis a l’any (i més de 543.000 morts), amb una despesa directa estimada de 3.000 milions d’euros anuals.

Les entitats signants de l’acord expliquen que aquestes patologies són un problema de salut pública que consumeix una gran quantitat de recursos econòmics. Gràcies al conveni s’impulsarà un servei mòbil de valoració de malalties vasculars, format per profession­als del servei d’angiologia, cirurgia vascular i endovascul­ar de l’hospital de Sant Pau. Aquesta unitat ambulatòri­a es desplaçarà a les empreses amb caràcter preventiu per fer una diagnosi i valoració del risc de trombosi dels seus treballado­rs i familiars.

Les empreses hi podran col·laborar ajudant a finançar la investigac­ió contra les malalties d’origen vascular. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha remarcat que “aquest conveni posa de manifest que les empreses i les organitzac­ions de la societat civil poden ser una part activa fonamental en la prevenció i la lluita contra les malalties”.

Sánchez Llibre ha recordat, a més, el compromís de Foment amb l’Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides i amb els seus Objectius de Desenvolup­ament Sostenible, i per “garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats”.

Per la seva banda, José Manuel Soria, president d’Activa’tt, ha destacat que “els països amb la investigac­ió més desenvolup­ada són els que tenen la interacció més gran entre empreses i instituts d’investigac­ió. La investigac­ió és la inversió més eficient per a una societat”. El doctor Soria va afegir que l’aliança signada ahir “ens ha de permetre avançar i passar de la medicina reactiva a la predictiva. Aquest és el nostre compromís”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain