La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un terrat al The Serras

Una cuina a les altures amb el segell de Marc Gascons

- RECOMANEM

Les limitacion­s imposades per la pandèmia han suposat la proliferac­ió de terrasses als nostres carrers. Tot establimen­t que disposa d’unes mínimes possibilit­ats instal·la taules a l’exterior empès per la demanda de la seva clientela potencial i afavorit per la intel·ligent tolerància municipal. En aquest ambient general també s’han potenciat les terrasses dels hotels.

L’hotel The Serras, en el seu esforç permanent per reivindica­r l’essència de Barcelona, ha instal·lat al terrat una còmoda terrassa que, amb encert, han anomenat “el somni de Picasso”, ja que fa 120 anys aquest terrat va acollir el primer estudi del jove pintor.

Condiciona­t per poder-ne gaudir tant a l’estiu com a l’hivern, aquest rooftop fa una mica més d’un any que brinda la possibilit­at de gaudir d’una vista extraordin­ària del port de Barcelona, com també d’una panoràmica espectacul­ar de 180º des de Montjuïc fins al Fòrum.

I en aquest ambient privilegia­t, sota la tutela de l’estrellat xef Marc Gascons, d’Els Tinars (Llagostera), el jove cuiner Ángel Gil oficia amb eficàcia i imaginativ­a profession­alitat una cuina d’arguments sòlids.

Nascut a Valladolid, aquest autèntic rodamon es confessa

Arribeu amb l’ànim obert per gaudir de sensacions molt grates. Vistes panoràmiqu­es, excel·lent factura culinària, servei atent i eficient: gaudiu de la vida.

El tastou de tòfona amb òptima melano en el seu temps, en què el greix d’oca és substituït per una delicada hòstia de cansalada viada. És un platet que, en temporada, resulta de gran delicadesa, sense oblidar el seu bressol rural. Canelons de pollastre delicadíss­ims amb recomanabl­e possibilit­at d’enriquir-los amb tòfona.

El brutal i memorable capipota que elabora el xef amb una fórmula magistral. enamorat de la cuina catalana, i manifesta la seva admiració per la prestigios­a xef Ariadna Julian, al capdavant, fins fa ben poc, del ja enyorat Monvínic. La carta d’aquest nou espai, controlada­ment eclèctica, ofereix la possibilit­at de gaudir a tota hora de les exquisides­es del mercat.

Un bon xef reflecteix el seu art creatiu en la capacitat de provocar emocions per mitjà de les seves preparacio­ns; doncs bé, en el cas que ens ocupa, Ángel Gil aconseguei­x provocar tals emocions amb plats com un simple cap i pota, que conté tota la grandesa de la cuina senzilla quan s’elabora amb cor i perfecció tècnica.

A la sala, l’encantador accent argentí de l’eficient Ludmila optimitza l’espai. Bona carta de vins en què destaquen els que elabora Raul Boet al seu Castell d’Encús.

Terrassa panoràmica, una taula excel·lent, bons vins... En fi, el somni de Picasso. I de qui vulgui menjar bé.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? L’equip de cuina al terrat, que anomenen “el somni de Picasso” perquè el geni hi va tenir l’estudi
CÉSAR RANGEL L’equip de cuina al terrat, que anomenen “el somni de Picasso” perquè el geni hi va tenir l’estudi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain