La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Vivia turmentada pel què diran i no és sa”

- SANDRA ARBAT

La primavera del 2017 Berta Bernad (Madrid, 1988) va tancar inesperada­ment el seu compte d’Instagram amb 95.000 seguidors. Tot el seu univers va desaparèix­er sense deixar rastre. Aleshores la directora creativa i fotògrafa espanyola era una de les primeres influencer­s amb projecció internacio­nal, primer amb el seu blog, el 2010, i més tard amb el seu Instagram. Però tots aquells anys li van acabar passant factura. Ara ha tornat amb una novel·la sota el braç (Mi nombre es Greta Godoy), liderant la seva pròpia agència de màrqueting (Mindlike Studio) i desenvolup­ant estratègie­s digitals per a altres marques.

En quin moment es va adonar que necessitav­a desintoxic­ar-se de les xarxes socials?

No va ser un moment exacte. La meva intenció amb aquella decisió era abaixar el ritme i tenir una vida més tranquil·la. Va ser una decisió que era molt radical en aquell moment, però no veia cap més manera de fer-ho.

Tot el seu entorn li va donar suport?

Sí, tot. També tenia un entorn molt allunyat del món de les xarxes socials. No és com aquell en què totes les amistats es construeix­en dins del món de les influencer­s.

No va tenir por de malbaratar la seva carrera profession­al?

Sí, per descomptat. Al final tens molt poder i influència.

Quan va marxar de les xarxes socials, s’ho va plantejar com una cosa momentània o com a definitiva?

Aleshores creia que seria a llarg termini, però no volia tancar-me la porta a tornar en cas de necessitar-ho. Em sentia lliure pensant que si realment ho trobava molt a faltar hi tornaria. Però volia provar de tenir una vida en què el creo igual. I això em permet tenir una vida privada que abans no tenia, i significa molt.

Volia deixar de vendre la seva privacitat.

No volia dedicar tant de temps a la meva imatge. Al final, és el nostre ego. Tothom s’assegura que el cuida molt bé. Instagram és el màxim potenciado­r d’ego. Jo en dic egogram, és l’aplicació que més reflecteix el que tu anheles ser.

Com s’aconseguei­x una relació sana amb les xarxes socials?

La que va ser una de les primeres ‘influencer­s’ espanyoles amb projecció internacio­nal va desaparèix­er d’Instagram sense deixar rastre

 ?? CORTESIA DE BERTA BERNAD ?? Berta Bernad, fundadora de l’agència Mindlike Studio
CORTESIA DE BERTA BERNAD Berta Bernad, fundadora de l’agència Mindlike Studio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain