La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mediaset potencia Cuatro per rellançar el canal

La sèrie ‘Caronte’, el programa ‘Mujeres al poder’ i l’Europeu sub-21 de futbol, novetats de la cadena

- FRANCESC PUIG

Mediaset ha presentat aquesta setmana l’estratègia de Cuatro per al segon i tercer trimestre de l’any, amb l’estrena de la sèrie Caronte, protagonit­zada per Roberto Álamo i Carlos Hipólito; una nova temporada de l’espai d’empoderame­nt i lideratge femení Mujeres al poder, presentat per Carme Chaparro; l’Europeu sub-21 de futbol, i la pròxima temporada de Supervivie­ntes. Novetats i tornades en què el grup confia per remuntar els índexs d’audiència de Cuatro. Al febrer va obtenir un 5,1% de quota de pantalla, gairebé dos punts per sota de La Sexta (7%), la seva rival més directa.

“Disposada a incloure tots els gèneres, amb grans apostes en ficció nacional i aliena, competicio­ns esportives de primer nivell, nous formats de producció pròpia, continguts transversa­ls de gran interès, esdevenime­nts cinematogr­àfics temàtics i disposada a mantenir i projectar l’èxit ja consolidat de la seva producció pròpia, que actualment representa gairebé un 77% de la programaci­ó”, va declarar Manuel Villanueva, director de continguts de Mediaset, en una trobada amb els mitjans.

El responsabl­e del grup va indicar que Mujeres al poder (la nova temporada de la qual es va estrenar el dijous 9) i Caronte (encara sense data d’emissió) són “dues apostes de gran envergadur­a que suposen el primer pas en aquesta nova etapa en què Cuatro pitja a fons l’accelerado­r per continuar complement­ant l’estratègia multicanal de Mediaset amb el caràcter masculí, urbà i comercial del seu perfil”.

En relació amb el contingut esportiu, Villanueva va dir que “pròximamen­t s’hi sumaran grans fites” , com ara l’Europeu sub-21 de futbol, de què ha adquirit els drets en exclusiva per al canal. “A més, igual com altres vegades, l’Eurocopa tindrà una finestra de retransmis­sió important a Cuatro, amb Telecinco i els suports digitals del grup”.

D’altra banda, va indicar que es reprèn la ficció nacional a la graella de Cuatro, “convençuts de l’oportunita­t que suposa un producte de la qualitat de Caronte”. “Ho fem en aquest moment que disposem d’una gran quantitat de ficció produïda i que ha dut a terme amb èxit un recorregut per les grans plataforme­s”, va subratllar. La primera temporada de Caronte està disponible sencera des de fa un any a Amazon Prime Video.

Villanueva va anunciar que Cuatro prepara la tornada de Risto Mejide a l’horari de màxima audiència, amb un programa d’actualitat que arribarà a l’estiu. També va confirmar que Cuatro dedicarà un prime time setmanal a l’estratègia transversa­l de continguts, amb una finestra per a Supervivie­ntes. A més de mantenir a la graella First dates, Horizonte, En el punto de mira i Planeta Calleja, la cadena gravarà una seqüela de Los Gipsy Kings i emetrà esdevenime­nts de cinema tematitzat­s, com ara un dedicat als espies, amb Kingsman 2: el círculo de oro, i un altre a la saga Harry Potter.

 ?? MEDIASET ?? Roberto Álamo és el protagonis­ta de Caronte
MEDIASET Roberto Álamo és el protagonis­ta de Caronte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain