La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anticicló fins dimarts

-

Hi ha situacions fàcils de predir, fins i tot a una setmana vista, són evidents. A Catalunya, la predicció del vent i la temperatur­a és menys complexa que la de la precipitac­ió, l’orografia complica a l’hora de concretar. Tot i això hi ha situacions que fins i tot pocs dies abans, és complicat entrar en detalls. Això és el que passarà a partir de dimecres vinent. En línies generals podem dir que ve fred notable i que hi haurà precipitac­ions, però es formarà possibleme­nt una profunda borrasca al voltant de la Península. Dependrà de la seva exacta ubicació perquè unes zones rebin més precipitac­ió que d’altres, així com detalls sobre la cota de neu. No guardi la roba d’abric.

CATALUNYA

De moment tenim l’anticicló a prop, garantint un temps més o menys tranquil uns quants dies. Avui domini del sol, alguns núvols pel nord-est i el Pirineu, temperatur­a de dia pujant una mica, però nit una mica més freda. Diumenge amb núvols al Pirineu, alguna lleugera nevada a la zona occidental, més sol que núvols a la resta, aquests augmentant a la tarda al nord-est amb alguna gota, temperatur­a en lleuger descens i vent del nord-oest, el mestral, cerç o “serè” una mica intens al Pirineu i entre Tarragona i Lleida. Dilluns i dimarts estable, nits més fredes però dies agradables. Canvis possibleme­nt importants la segona meitat de la setmana.

ESPANYA I EUROPA

Front atlàntic actiu amb temporal de vent al voltant del Mar del Nord i nevades arribant als Alps a últimes hores. Demà s’allunya el temporal a la façana atlàntica europea i la setmana que ve entrada freda afectant gran part del continent. Avui a Espanya poques complicaci­ons, a últimes hores alguna precipitac­ió al Cantàbric, demà una mica més generals amb vent del nord-oest. Temperatur­a en descens progressiu al nord. Fins al dimecres temps estable en general tret del Cantàbric, segona meitat de la setmana amb notables canvis, fred i precipitac­ions que anirem detallant.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain