La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ansu Fati ja veu la llum

El davanter preveu treballar sobre la gespa d’aquí tres setmanes

- LA INFERMERIA DEL FC BARCELONA ANAÏS MARTÍ

Ansu Fati comença a veure la llum al final del túnel. El genoll esquerre va a millor, ja no el té inflamat i el seu fort estat anímic ha impression­at més d’un. “Hi va haver dies que ho va passar malament, però ara ho porta molt bé. Psicològic­ament ens ha sorprès molt, cal no oblidar que té 18 anys”, diuen des del seu entorn. La perla de la Masia té motius per estar més content. Si no hi ha cap sorpresa d’aquí tres setmanes, coincidint amb l’arribada del mes d’abril, començarà a fer treball a la gespa.

No hi ha data per determinar la seva tornada al terreny de joc, ja que tot dependrà de com es vagi adaptant a les càrregues de treball, i tant el club com el seu entorn coincideix­en que té 18 anys i no s’ha de forçar. Però ningú no descarta que Fati torni abans que s’acabi aquesta temporada per ajudar al tram final de la Lliga. Un altre dels propòsits que també l’il·lusionen és estar disponible per a Luis Enrique de cara a l’Eurocopa, o bé amb Luis de la Fuente, el selecciona­dor que haurà de triar 18 futboliste­s per disputar els ajornats Jocs Olímpics de Tòquio.

Ansu Fati va ser operat del menisc intern del genoll esquerre el nou de novembre. En un primer diagnòstic es preveia que el jove davanter tornés als terrenys de joc el 10 de març, coincidint amb el partit de tornada de vuitens de la Champions a París.

Tot i això, el procés es va alentir. El seu genoll va patir una certa inflamació i no acabava d’acceptar bé les càrregues de treball i els exercicis plantejats al seu programa de recuperaci­ó. Aquesta circumstàn­cia el va portar que el doctor Cugat li apliqués un tractament biològic amb una intervenci­ó per afavorir la curació del menisc el 4 de gener. També li van haver de treure líquid del genoll per assecar-lo. Després d’aquest tractament Ansu Fati va tornar a la piscina i va rebaixar la presència al gimnàs. Aquells dies s’ho va passar malament.

Però des de fa dues setmanes el genoll ja no li fa mal. Un pas que li ha permès abandonar la piscina momentània­ment per reforçar la musculatur­a al gimnàs de la ciutat esportiva, on va cada matí. Amb el seu readaptado­r esportiu, Fati treballa la musculatur­a del tronc superior i inferior i cada dia va a millor.

La perla barcelonis­ta està entossudid­a a recuperar el somriure que l’acompanyav­a a començamen­ts de curs, quan va arrencar en un gran estat de forma i disposat a marcar un abans i un després al Barça de Koeman, que li va dedicar més d’un elogi. En aquell moment era el màxim golejador de l’equip, amb cinc gols. La seva tornada es va acostant.

Abans, Koeman recuperarà el central uruguaià Ronald Araújo. No va voler córrer riscos a París, però el tècnic holandès va dir que “si tot va bé, podria estar disponible per dilluns”, de cara al partit contra l’Osca.

També evolucione­n favorablem­ent Sergi Roberto i Gerard Piqué. Si no hi ha complicaci­ons, Piqué

podria estar disponible de cara al partit que el Barça jugarà el 21 de març a Anoeta contra la Reial Societat, mentre que Roberto, que es va lesionar el recte femoral de la cuixa dreta als quarts de final de la Copa del Rei contra el Granada el 3 de febrer, podria tornar per al partit contra el Valladolid el diumenge 4 d’abril al Camp Nou.

El Barcelona encara el tram decisiu de la temporada. Amb opcions a la Lliga i amb la final de la Copa del Rei, que es disputarà a La Cartuja el 17 d’abril contra l’Athletic Club, a l’horitzó. I ningú no s’ho vol perdre.

 ?? FCB ?? Ansu Fati espera poder ajudar el Barça al tram final de temporada
FCB Ansu Fati espera poder ajudar el Barça al tram final de temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain