La Vanguardia (Català-1ª edició)

Veterans per a Zidane

Ramos i Hazard es provaran avui contra l’Elx i seran titulars dimarts que ve davant l’Atalanta

- FUTBOL VINT-I-SETENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER CARLOS NOVO SORTEIG DELS QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS FEMENINA

La bona notícia que el madridisme esperava des de fa moltes setmanes la va confirmar Zinédine Zidane a la seva roda de premsa d’ahir a Valdebebas: Sergio Ramos i Eden Hazard tornen després de les seves inoportune­s lesions. Tots dos van entrar a la convocatòr­ia i es provaran contra l’Elx, avui al Di Stéfano (16.15 h), per ser titulars dimarts contra l’Atalanta a la tornada dels vuitens de la Champions.

El cas de Sergio Ramos és el que més preocupava al Reial Madrid. Les seves últimes dues eliminacio­ns a la màxima competició continenta­l coincideix­en amb absències de Ramos; fa dues temporades, en el partit de tornada dels vuitens contra l’Ajax al Bernabeu (el central va buscar una groga per perdre’s la tornada i quedar net de targetes perquè el seu equip guanyava a Amsterdam) i la darrera edició davant el Manchester City, en què també es va perdre la tornada per haver estat expulsat a l’anada al Bernabeu.

El capità de l’equip, amb la seva renovació estancada, com va aclarir el mateix jugador en les dues entreviste­s de dijous, es va lesionar el 14 de gener a l’anada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic a Màlaga. El seu genoll ja anava al límit molts partits i va fer crac. El club primer va establir un tractament conservado­r que no va resultar i el sevillà va ser operat del menisc del genoll esquerre el 6 de febrer. Llavors es va estimar per al sevillà una absència d’unes sis setmanes, però poc més d’un mes després Ramos ja estava treballant a bon ritme. Com a prova, el futbolista va inundar les xarxes socials de vídeos casolans en què se’l veia matant-se a exercicis físics al gimnàs de casa.

El cas del jugador belga, el fitxatge més car de la història del Reial Madrid (160 milions), és molt diferent. Hazard va caure lesionat per última vegada el 3 de febrer, ara amb un trencament muscular al recte anterior esquerre, una lesió amb una baixa estimada inicialmen­t en tres o quatre setmanes (Zidane la va rebaixar a dues o tres). Tot i això, un mes després Hazard continuava sense tornar als entrenamen­ts en grup. La raó és que altre cop, en ple tractament, havia tingut males sensacions a la zona lesionada, de manera que va frenar la intensitat amb què treballava. Aquest dimecres finalment es va incorporar al grup i, segons Zidane, aquesta pot ser la recuperaci­ó definitiva.

En la seva roda de premsa d’ahir a Valdebebas Zidane va cobrir d’elogis Hazard, uns afalacs que poden semblar excessius per a un jugador que ja té més que fart el madridisme, i que només es poden entendre per la necessitat de donar afecte al belga: “L’Eden ha tingut molèsties, és veritat. Abans de venir al Madrid mai no havia tingut una lesió llarga. Ara aquí ha tingut moltes molèsties. Però té un contracte llarg i quan es posi bé, de puta mare, tindrà un rendiment impression­ant. Parlo als aficionats: quan un jugador no està al 100% és complicat, però ell ho farà molt bé, aquí”. I va continuar: “Veig Hazard bé, físicament al 100% i anímicamen­t també. Ha superat les lesions i les molèsties que ha pogut tenir. Estarà amb nosaltres i espero que pugui jugar contra l’Elx”.

En el tema que més en suspens té el madridisme, la renovació de Sergio Ramos, Zidane no va poder enviar cap missatge d’optimisme. Quan queden tres mesos per a l’acabament del contracte del capità, la negociació continua estancada i les posicions molt separades. El jugador vol dos anys de contracte i el Madrid n’hi dona un pel mateix sou, 12 milions d’euros, amb una rebaixa en l’actual d’un 10% per l’epidèmia de la covid.

El missatge de Zidane fins i tot va semblar una mica descoratja­dor: “No sé què passarà. Volem que en Sergio continuï aquí. És un jugador important per a nosaltres, i com a entrenador només puc dir que vull que continuï aquí per continuar jugant”. És una cosa en què insisteix Zidane des de fa moltes setmanes, però Florentino Pérez no es dona per al·ludit.

“No sé què passarà; com a entrenador només puc dir que és important que en Sergio continuï”, diu Zidane

 ?? REAL MADRID / EFE ?? Eden Hazard torna després de la seva enèsima lesió
REAL MADRID / EFE Eden Hazard torna després de la seva enèsima lesió
 ?? REAL MADRID / EFE ?? Sergio Ramos ahir a Valdebebas
REAL MADRID / EFE Sergio Ramos ahir a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain